El vent deixa pas als cels clars i les temperatures en ascens a la Comunitat

Les temperatures aniran pujant i els cels es mantindran clars o amb intervals de núvols.
Mapa de símbols per a hui dimarts, 5 de febrer | Aemet

 

Després dels temporals de vent dels últims dies, torna la calma a la Comunitat. Segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per a la jornada de hui predominarà el cel clar o poc ennuvolat. Les temperatures aniran pujant, i només es registrarà vent fluix de ponent (oest), amb intervals de mestral(nord-oest), a la zona nord de Castelló.

Algunes zones poden arribar o superar hui els 20 ºC de màxima. És el cas de punts com València o Orihuela, que tindran fins a 22 ºC, o Elx, Gandia i la Vall d'Uixó, amb 20 ºC.

Per a demà dimecres el cel continuarà poc nuvolat o clar amb intervals de núvols alts, i les temperatures es mantindran sense grans canvis. El vent serà variable, i fluix.

Les màximes es mantindran entre els 18-19 ºC a punts com Castelló, Alacant, Requena o Dénia, i podran arribar als 20ºC a València i 21 ºC a Orihuela i Ontinyent.

Segons els pronòstic d'Aemet, dijous el cel continuarà amb intervals de núvols, les temperatures no patiran canvis i el vent serà fluix. La mateixa tònica es mantindrà divendres, amb la diferència d'algun lleuger descens en els termòmetres.

L'absència de fort vent fa que el nivell de preemergència del 112 sobre risc d'incendis forestals estiga en color verd, és a dir, en nivell baix o mitjà, tant per a la jornada de hui dimarts, com per a demà.

Un gener poc o gens plujós

Tal com s'observa en el mapa elaborat per Aemet sobre les pluges a la Comunitat en aquest mes de gener, la presència de precipitacions al nostre territori ha sigut prou escassa, arribant a ser pràcticament nul·la en alguns punts.

L'interior nord de Castelló, la costa nord d'Alacant i la zona més interior de València, en el límit amb Aragó i Castella-la Manxa, han sigut els llocs on més pluja s'ha recollit aquest mes, entre 5 i 50 litres per metre quadrat segons la zona.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA: La borrasca 'Helena' repartirà pluja i vent aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana" "ATENCIÓ: Alerta groga per vent a la Comunitat i ratxes de fins a 100 km/h a Castelló"