Estàtues amb llençols coberts de ‘sang’ clamen contra la violència masclista

Una provocadora acció de grups feministes visibilitza hui la violència masclista tenyint de roig les estàtues de dones i convocant per a una concentració dimarts que ve 22 de juny

Una provocadora acció de grups feministes visibilitza a Castelló la violència masclista tenyint de roig les estàtues de dones en la capital de la Plana com un missatge clar a la condemna de la violència masclista.

Es tracta d'evidenciar i conscienciar a la població i serveix també de convocatòria per a una concentració el dimarts 22 en repulsa a l'escalada d'assassinats i agressions masclistes.

Així, les estàtues que representen a dones a la ciutat serveixen de plataforma per a mostrar la repulsa contra la lamentable proliferació d'assassinats de dones, després de l'alçament de l'estat d'excepció, amb motiu de la pandèmia.

L'acció l'han duta a terme associacions feministes de Castelló, amb l'objectiu d'implicar a tota la població sobre la creixent i intolerable ona de violència que pateixen les dones, pel mer fet de ser dones. I sol·liciten el suport de tota la ciutadania en el rebuig unànime a la violència de gènere.

Les 18 estàtues triades llueixen vestimenta blanca, amb taques roges, per la sang vessada.

El lema de la concentració “Els masclistes ens maten. Cremem el patriarcat” (per la proximitat amb Sant Joan i les fogueres) serà el mateix a Castelló, València i Alacant.

D'altra banda, es convoca a la concentració, dimarts que ve, dia 22 en la capital de la Plana tindrà lloc a les 19.30 en Hort Sogueros, enfront de l'estàtua del Rei Sr. Jaime.


La convocatòria és unànime, ja que part de totes les associacions feministes de Castelló i nombroses dones a títol individual.

A les 19 víctimes mortals en el que portem d'any, en mans de les seues parelles o exparelles, se suma la violència vicària, que exerceixen pares contra els fills per a produir el màxim dolor a les dones.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Lambda mobilitza lactivisme al voltant de les persones trans pel Dia de l'Orgull" "Celaá permetrà que els alumnes aproven el Batxillerat amb un suspés"