Les famílies monoparentals amb dos fills seran considerades família nombrosa

Així ho recull l'esborrany de la llei de diversitat familiar que prepara el ministeri de Drets Socials, segons ha anunciat Ione Belarra

Una mare amb els seus dos fills

El Govern reconeixerà a les famílies amb un progenitor i dos fills com a família nombrosa, segons ha anunciat este dimecres la ministra de Drets Socials, Ione Belarra. La proposta estarà recollida en la llei de diversitat familiar que està preparant l'Executiu.


Ione Belarra ha explicat en el Congrés dels Diputats que quasi el 80% de les famílies monoparentals que compleixen este requisit a Espanya estan liderades per dones. A més, la ministra ha assegurat que la llei haurà d'incloure "una prestació per criança" per a evitar l'exclusió de les famílies en risc de pobresa.
El Govern pretén destinar esta ajuda a les llars que tinguen baixos ingressos i no complisquen amb els requisits de l'IMV. A llarg termini, l'objectiu és l'obertura d'estes ajudes a totes les famílies, segons fonts consultades per Efe.


Combatre la pobresa, principal objectiu

 

La llei de diversitat "tindrà en compte la gravíssima situació de vulnerabilitat i exclusió a la qual s'enfronten moltes famílies monoparentals al nostre país, que són més aviat monomarentals", ha recalcat Belarra.
La ministra ha destacat que el fet que la majoria d'estes famílies estiguen liderades per dones suposa una "sobrecàrrega que se suma a la que ja patim les dones".


A més, la ministra també s'ha compromés a impulsar l'acolliment familiar i a mantindre el programa de suport als menors durant les vacances d'estiu, amb especial recalcament en la salut mental infantil.


"Si no fem alguna cosa, enguany deixarà una petjada profunda en molts xiquets i xiquetes. Necessitem una atenció a la salut mental sòlida, centrada en els seus drets i que atenga cada xiquet en el qual necessite", ha assegurat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari