Iñaki Urdangarin està passant una forta depressió a la presó

El marit de la infanta Cristina passa els dies llegint i escrivint el seu diari
Iñaki Urdangarin, pres a la presó de Brieva, Àvila | CatalunyaDiari.cat

  

 

Ja fa gairebé tres mesos que Iñaki Urdangarin va ingressar a la presó de Brieva, a Àvila, i el marit de la infanta Cristina estaria passant una important crisi de depressió i solitud, segons ha explicat la periodista Pilar Eyre. En la seuacolumna a la revista 'Lecturas, ha descrit la situació que està vivint a la presó l'exduc de Palma, condemnat a cinc anys i deu mesos pel cas 'Nóos'.

Urdangarin està totalment sol i no té ningú amb qui parlar, excepte durant les telefonades telefòniques que li fa a la seua dona. Així els dies van passant pel gendre del rei Joan Carles, qui té prohibit parlar amb els funcionaris que l'envolten, ja que no tenen permís per fer-ho, únicament si han de prestar algun servei.

Mikel, en una visita al seu germà Iñaki Urdangarín, durant el mes de juliol | CatalunyaDiari.cat

El dia a dia d'Iñaki Urdangarin a la presó

Així doncs, la rutina d'Urdangarin es basa a escriure un diari per desfogar-se de la seua solitud, llegir, veure la televisió, resar i caminar pels 40 metres quadrats que té el pati on viu. A més, cada dia fa una telefonada de 15 minuts a la seua dona, per no sentir-se tan sol. El cunyat del rei Felip VI també disposa d'uns altres deu números de telèfon als que podria telefonar si volgués.

A banda, la infanta Cristina el va a visitar cada setmana i aprofita per portar-li objectes que el facin portar millor el pas dels temps en solitud, com llibres, roba o sabatilles per fer esport. A més, de tant en tant també rep la visita de la seua mare, els seus germans i els seus nebots.

Clara Urdangarín, entrando a la prisión de Breiva, para visitar a su hermano Iñaki. | EspañaDiario.es
 

Allunyat de la Família Reial

Tot i les visites de la seua família, l'exduc de Palma ha de percebre el distanciament amb la Casa Reial, ja que encara no ha rebut cap visita per part de la reina Sofia o de la seua cunyada, la infanta Elena. La seua vinculació a la Família Reial, no obstant això, fa que existeixin un seguit de mesures excepcionals.

Entre aquestes hi ha la prohibició que cap fotògraf entre al centre penitenciari ni es puguen publicar imatges seves a la presó de Brieva. És per aquest motiu, que alguns dies el marit de la infanta Cristina no pot eixir al patí. Segons explica Pilar Eyre, s'han arribat a oferir 200.000 euros per una fotografia seua i per això se'l considera un intern FIES 5, és a dir de rellevància social que exigeix vigilància les 24 hores del dia.

La infanta Cristina pels carrers de Ginebra després de l'ingrés a la presó d'Urdangarín | CatalunyaDiari.cat

  

 

Arriba la pitjor etapa a la presó

Iñaki Urdangarin encara no podrà gaudir dels beneficis del segon grau penitenciari fins al desembre de 2019, quan ja podrà sortir de la presó durant el dia sempre que torne a les nits per dormir allà. Així doncs, aquest Nadal l'haurà de passar totalment sol al centre penitenciari.

Aquesta època és una de les pitjors en tots els centres penitenciaris, no només per la solitud i el fet d'estar lluny de les famílies en aquestes dates tan senyalades, sinó pel fred. I és que al desembre, les baixes temperatures fan molt difícil poder sortir a caminar pel patí i veure la llum del sol.

«Es van equivocar els que li van exigir estar sol, o va ser molt mal aconsellat, molt millor estar en un mòdul de respecte a la presó de Palma... Tot i que és cert que hi hauria el perill que li feren fotografies», li ha dit un treballador penitenciari a la periodista.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El nou vici secret de Victòria Frederica que no agrada gens a la infanta Helena" "AL·LUCINA: Isa Pantoja explica en 'GH VIP' el seu episodi més macabre"