Medusapp, l’aplicació valenciana que permet saber on hi ha meduses

Medusapp, l’aplicació que permet saber on hi ha meduses | Arxiu

 

L’última actualització de Medusapp arriba en el millor moment per poder aprofitar-la al màxim, just enmig de l’ona de calor que, encara que convida a anar a la platja, provoca un augment de meduses a causa de les altes temperatures de l’aigua. Medusapp és una aplicació mòbil que informa de la presència de meduses en les platges del mediterrani a través de la informació que donen els usuaris.

 

Ha recollit fins a 1300 albiraments de meduses

Desenvolupada per dos antics alumnes de la Universitat Politècnica de València, este any arriba amb una nova versió i amb més prestacions i informació per als usuaris. L’aplicació compta amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, el CIBER de Malalties Respiratòries (CIBERES) i el Laboratori d’Immunoal·lèrgia de l’Institut d’Investigació Sanitària Fundació Jiménez Díaz.

 

Medusapp permet que els usuaris alerten de l’albirament d’una medusa en temps real, catalogant l’espècie i localitzant-la en un mapa. Ja ha rebut més de 1300 avisos, dels que s’han publicat 909, i més de 400 fotos de picades, que van a l’Institut de Recerca Fundació Jiménez Díaz.

 

La nova actualització fa que l’aplicació siga molt més pràctica

Una de les innovacions és la possibilitat de publicar la imatge de la medusa o picada des de la galeria, en lloc de fer-ho només des de la càmera del mòbil. Un dels creadors de l’app, Eduard Blasco, explica que «ens ho demanaven molt els bussejadors i navegants que no porten mòbil en l’aigua, però sí càmeres tipus GoPro».

 

Els bussejadors no utilitzen els mòbils per fer fotografies, sinó càmeres especials | TV3

 

L’aplicació també avisa a l’usuari si s’han localitzat meduses els últims dies en un radi de 5 km i genera un informe ràpid dels mapes de situació. «És possible consultar els albiraments en qualsevol rang de dates i/o d’espècies que es desitge», apunta Ramon Palacios, un dels altres creadors. A més, també s’ha afegit un esquema del cos humà per indicar la zona de picada i un disseny més navegable, perquè, com diu Palacios, siga més fàcil d’utilitzar i «reculli tota la informació possible sobre els albiraments». Medusapp publica les fotos i les dades en un mapa, disponible en www.medusapp.net i en l’aplicació.

 

També et pot interessar…

ÚLTIMES NOTÍCIES