Troben un exemplar de 'peix cocodril' en un pantà de la Comunitat Valenciana

Estos peixos poden arribar a pesar fins a 200 quilos i mesurar prop dels 3 metres de longitud
Exemplar de 'peix cocodril'   | Viquipèdia

 

Este estiu el pescador alacantí Ignacio Morales Martín ha conseguit fer-se amb un 'peix cocodril' en aigües d'un pantà de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d'una important captura, ja que no es té constància de l'existència d'esta espècie en Espanya, encara que fa dos anys ja es va detectar també un altre exemplar en Màlaga. El peix 'alligato' , també conegut com a ‘peix fardatxo’, ‘peix espàtula’ o ‘peix cocodril’, està molt estés en el continent Americà. 

Este exemplar prehistòric és un important depredador ja que té dos fileres de dents en la seua mandíbula superior. A més, en alguns llocs del món, estos peixos poden arribar a pesar fins a 200 quilos i mesurar prop dels 3 metres de longitud.

Encara que no es té constància que hagen atacat a cap ésser humà, estos peixos poder ser molt perillosos, ja que aparenten ser lents, però embosquen a la seua presa a gran velocitat. S'alimenten principalment d'altres peixos, encara que també de crustacis com a crancs o gambetes, i fins i tot tortugues, ocells aquàtics o altres ocells i xicotets mamífers.

De fet, en el vídeo que va fer el pescador, es pot vore com el peix li dóna un mos per tractar d'alliberar-se de la canya de pescar.

Segons el pescador, pot ser que, donat que és un pantà que té sobrepoblació de carpa, hagen introduït este peix per a controlar el seu número.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CASTELLÓ: Evacuen 170 persones per un incendi en un hotel de Benicàssim" "DOL EN 'LA QUE SE AVECINA': Mor Maxi (Eduardo)"