Intervenen 12 tones de peix amb les etiquetes d'origen i caducitat canviades en la prov铆ncia d'Alacant

Els productes confiscats s贸n daurades i llobarros

La Gu脿rdia Civil ha investigat en la prov铆ncia d'Alacant a tres h贸mens i a una persona jur铆dica, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut p煤blica, un delicte de falsedat documental i un delicte contra el mercat i els consumidors. 

Dins de la investigaci贸 a nivell europeu que el SEPRONA de la Gu脿rdia Civil est脿 fent, en relaci贸 al frau alimentari, les Patrulles d'Alacant i de Mon貌ver, amb la col路laboraci贸 de l'Inspector de Pesca Mar铆tima de la
Generalitat, han procedit a la confiscaci贸 de 11.500 quilos daurades i llobarros, per presumptes irregularitats en la determinaci贸 del seu origen i data de caducitat, que podrien constituir un risc per a la salut de les persones.

Envasaven daurades i llobarros

Els fets han tingut lloc despr茅s de la inspecci贸 de les instal路lacions d'una empresa dedicada a l'engreixament, importaci贸 i comercialitzaci贸 de productes pesquers, situada en la zona sud de la prov铆ncia d'Alacant. En ella es va constatar que envasaven daurades i llobarros, procedents de l'aq眉icultura local, per a la venda al consumidor a trav茅s de diferents cadenes d'alimentaci贸.

De la mateixa manera, l'empresa importava les mateixes esp猫cies des de Turquia, no obstant aix貌,  estos esp猫cimens eren reenvasats i reetiquetats modificant el seu origen, del turc a l'espanyol, i canviant la data de captura per a donar-li m茅s amplitud a la data de caducitat.

Posteriorment, s'ha pogut verificar que el producte havia arribat als establiments de venda al p煤blic baix estes condicions irregulars. Els peixos en venda dels taulells i neveres tenien un color que no es corresponia amb la frescor indicada en les etiquetes.

El peix ha sigut localitzat en una nau i tres supermercats

A causa del considerat risc que suposava el consum d'estos productes per part de les persones, avalat pels informes dels inspectors de seguretat aliment脿ria, la Gu脿rdia Civil ha procedit a la immobilitzaci贸 immediata, retirada del mercat i destrucci贸 d'unes 12 tones de productes pesquers localitzats en una nau i en tres supermercats.

Els presumptes autors d'este frau alimentari: 3 h贸mens espanyols i una empresa, han sigut investigats per un delicte contra la salut p煤blica, un delicte de falsedat documental i un delicte contra el mercat i els consumidors.
Ara, la labor del Servici de Protecci贸 a la Naturalesa (SEPRONA) continua per a determinar quant de temps podria portar la mercantil fent esta activitat il路l铆cita i quants productes s'han pogut posar a la venda en el mercat.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Furten m茅s de 130 quilos de coure en Sagunt" "Troben a dos xiquets perduts de 4 i 11 anys que estaven de vacacions en Almorad铆"