La Conselleria de Sanitat i Salut Pública investiga l'origen del brot que afecta una escola d'Elda

Este confinament afecta a uns 200 alumnes de 3, 4 i 5 anys del col·legi
200 alumnes d'una escola d'Elda confinats | iStockPhoto (lithiumcloud)

Actualització 18/02/2021 a les 09.45 hores. La Conselleria de Sanitat i Salut Pública està investigant la soca que ha originat el brot que afecta a uns 200 alumnes de 3, 4 i 5 anys del col·legi les Carmelites de la localitat d'Elda, en el Vinalopó Mitjà (Alacant).

Segons ha avançat el diari 'Información', la Conselleria situa l'origen del focus en què un dels professors estava contagiat, sense tindre cap símptoma, i ha donat classe en diferents aules de l'escola, que són les que han quedat aïllades.

D'eixa manera, Sanitat desmentix la primera hipòtesi que havia eixit de què el brot estiguera relacionat amb l'aparició d'una soca del coronavirus «altament perillosa». Ara, serà la investigació i els resultats els que expliquen el que ha passat en el centre escolar.

200 alumnes d'una escola d'Elda són confinats per una soca «molt contagiosa» de coronavirus

Este matí de dimecres una notícia ha alarmat a la localitat d'Elda, la capital del Vinalopó Mitjà (Alacant). Des d'este dimecres i fins al pròxim 23 de febrer un total de 200 alumnes del col·legi de Les Carmelites del municipi estaran confinats després de detectar-se un brot educatiu per una soca de coronavirus «altament perillosa». Esta mesura ha sigut impulsada per la Conselleria de Sanitat.

Segons ha avançat el diari 'Información', este confinament afecta els alumnes de 3, 4 i 5 anys de l'escola que hagen anat esta o la setmana passada a classe. No obstant això, des de l'equip directiu del col·legi han informat als pares dels alumnes que aquells xiquets que hagen donat positiu en Covid-19 en els últims tres mesos o que no hagen anat a classe en les dos últimes setmanes, no han d'estar confinats.

Per tal de comprovar la grandària del brot, en els pròxims dies, des de Sanitat, aniran cridant als alumnes per a que es facen una PCR. A demés, els han dit que no han d'eixir de casa i han d'extremar les mesures de precaució amb els convivents.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Greu ferit en caure des d'uns 2 metres d'altura en Riba-roja de Túria" "Vídeo: Provoca quatre incendis en Sant Vicent del Raspeig"