41 persones investigades per la seua implicació en el robatori de 20 tones de garrofa en la Ribera

El valor del producte robat en el mercat és de més de 12.000 euros
Han furtat 20 tones | Pixabay

Agents de la Gu√†rdia Civil investiguen a 41 persones per la seua presumpta implicaci√≥ en el robatori de 20 tones de garrofa en la prov√≠ncia de Val√®ncia, en el marc de l'operaci√≥ 'Nacas20' feta per l'equip de Sueca, en la Ribera. Als investigats se'ls considera presumptes autors dels delictes de furt, apropiaci√≥ indeguda i falsedat documental, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

Els efectius de la Gu√†rdia Civil van portar a terme una s√®rie d'investigacions en la temporada de recol¬∑lecci√≥ de la garrofa, entre els mesos de setembre i octubre, en la comarca de la Ribera Alta, que van comen√ßar amb inspeccions en establiments dedicats a la compra d'este producte per a la ind√ļstria, a fi de controlar la seua l√≠cita proced√®ncia a trav√©s d'an√†lisi dels documents d'acompanyament i tra√ßabilitat agraris (D.A.T.A) entregats.

Al mateix temps, es va intensificar la vigil√†ncia de les zones en les que se situen les explotacions agr√≠coles que han sigut o s√≥n susceptibles de ser objecte de furts, a conseq√ľ√®ncia d'haver recaptat informaci√≥ a trav√©s de les entrevistes fetes amb diferents propietaris i perjudicats per esta s√®rie de fets.

S'han esclarit 23 fets delictius

Despr√©s d'examinar un miler de documents, pertanyents a les empreses de compra d'Alfarp, Llombai i Montroi, els agents van comprovar que 180 d'ells, provinents de diferents vendes fetes en eixos magatzems, es trobaven falsificats per a poder introduir el producte d'una forma il¬∑l√≠cita en els locals sense al√ßar sospites en els propietaris.

Els agents van seguir amb les investigacions i seguiments de les vendes fetes i han concl√≤s amb la investigaci√≥ de 41 persones, de diferents nacionalitats, com a presumptes autores dels delictes de furt, apropiaci√≥ indeguda i falsedat documental.

En total, s'han esclarit 23 fets delictius, en els que s'havien furtat un total de 20.034 quilograms de garrofa, amb un valor en el mercat de 12.000 euros. Les dilig√®ncies han passat a la disposici√≥ del Jutjat de Primera Inst√†ncia i Instrucci√≥ de Picassent i Carlet.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Estafa 133.500 euros en quedar-se la pensió de sa tia morta en Alacant" "Brutal atac contra el parc de bombers de Villena"