Alliberen 6 persones explotades per una xarxa de tràfic de persones

Els obligaven a treballar en naus industrials de plantació de marihuana.
Han rescatat a 6 víctimes de tràfic de persones | Pixabay

 

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal organitzat dedicat en exclusivitat i com a únic mitjà de vida al cultiu i producció a l'engròs de marihuana localitzat en les províncies de València i Castelló. La Policia ha alliberat a 8 víctimes de tràfic de persones –a les que se les hauria explotat laboralment– i ha detingut a 14 persones, 10 de nacionalitat xinesa i 4 d'origen vietnamita.

Els investigadors han registrat nou naus industrials, quatre d'elles en les localitats valencianes d'Ontinyent, Museros i Puçol, altres quatre situades en la ciutat de Castelló i una més en l'Alcora. També s'han efectuat entrades i registres en tres domicilis situats en la Ciutat de València.

Els agents han intervingut 9.332 plantes de marihuana, amb un pes total de 1.100 quilos; un assecador de cabdells de marihuana d'uns 60 quilos; un poc més de 10.000 euros en efectiu, i diferent documentació com a passaports i targetes de crèdit, tal com es pot vore en el vídeo que ha compartit la policia.

S'ha desmantellat la infraestructura habilitada en cada nau per al cultiu i producció de marihuana, amb un cost aproximat d'uns 60.000 euros, estimant-se el valor total en uns 540.000 euros. Part d'eixos documents han sigut localitzats ocults en el congelador d'un frigorífic. Els detinguts han passat a disposició judicial, decretant-se l'ingrés a la presó de huit d'ells.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALACANT: Un adolescent mossega a la gent en el centre d'Elda" "Un jove de 15 anys va patir en Castelló la pedofília de l’exseleccionador d’atletisme"