Absolen a l'assassí de Chella d'amenaces després d'una relació que va iniciar en la presó

El jutge no dona credibilitat al relat de la jove que va denunciar a Rubén Maño, condemnat a presó permanent revisable per assassinar i violar a una menor
L'home ja havia sigut condemnat per assassinar a una menor d'edat en Chella | Pixabay

Rubén Maño, el condemnat a presó permanent revisable per violar i assassinar a Vanessa Ferrer, una menor de quinze anys, en la localitat de Chella, en la comarca de la Canal de Navarrés (València), en octubre de 2016, ha sigut absolt ara del delicte d'amenaces en l'àmbit familiar i coaccions a una altra xica amb la que va iniciar una relació amorosa estant ja ell en el centre penitenciari de Picassent a l'espera del judici per l'assassinat.

Segons ha avançat el diari 'Levante-EMV', el Jutjat penal número 19 de València considera que no ha quedat acreditat que entre els mesos d'octubre i desembre de 2018, Rubén Maño efectuarà assetjament telefònic a la denunciant. 

Amb esta xica, l'acusat havia tingut una relació sentimental des de presó i en els ‘vis a vis’, aprofitava per amenaçar-la dient-li que «si no era per a ell no seria per a ningú» i que «si eixia i la veia amb un altre el mataria i a ella també».

Condemnat per assassinat i agressió sexual continuada

El Ministeri fiscal sol·licitava per a l'acusat un any de presó pel delicte d'amenaces, i un altre delicte per coaccions. Cal destacar que Maño acaba de ser condemnat a la presó permanent revisable per un assassinat, i a altres 17 anys i tres mesos pels delictes d'agressió sexual continuada i profanació de cadàver. 

L'acusació el que pretenia era demostrar el perill que suposa esta persona fins i tot estant pres, en haver contactat i amenaçat a la seua exparella després de la ruptura.

No obstant això, el jutge argumenta en la sentència que el testimoni de la suposada víctima no complix amb els tres requisits que la jurisprudència valora per a ser considerat com a prova de càrrec vàlida per a enervar la presumpció d'innocència; absència d'incredibilitat subjectiva, versemblança recolzada en corroboracions perifèriques i persistència i fermesa del testimoniatge incriminatori.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Pillen a una mare i un fill en Silla per comprar dos mòbils robats" "Brutal incendi d'un autobús de la línia urbana de Castelló"