Absolen als amos del gos que va atacar a Sandra Gómez, després de retirar l'acusació

La ViceAlcaldessa de València renúncia a l'acció penal dos anys després dels fets
Sandra Gómez, primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València | Viquipèdia

Els amos dels gos de raça perillosa que va atacar a la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez (PSPV), en desembre de 2018 en la platja de la Patacona, en Alboraia, en la comarca de l'Horta Nord (València), han quedat absolts després que l'edil haja retirat l'acusació en el procés penal i haja decidit prosseguir per la via civil en línia amb l'escrit de la Fiscalia.

Així ho ha explicat Sandra Gómez, que ha manifestat que, després que els amos del gos hagen reconegut els fets, se suma a l'escrit del fiscal, que no acusava per la via penal perquè no va poder tipificar els danys com a imprudència menys greu -després de l'última reforma del Codi Penal-, encara que deixava oberta la via civil.

A través de les xarxes socials, la vicealcaldessa ha confirmat que «després de reconèixer els acusats (part) dels fets i mostrar penediment», ha decidit «no sol·licitar pena de presó» perquè ella «volia un perdó, no vore a ningú en la presó». Ha afegit que, «això sí, pagaran les sancions i multes» impose l'Ajuntament de València.

El gos dels acusats es de raça perillosa

«No vull que als gossos els ocórrega res dolent. Ens han ensenyat que han anat a un curs d'educació i vull creure que mai més aniran solts i sense boç. Al final tinc el dit ximple i una mica de por en el cos, però res amb el que podria haver passat així que això servisca almenys d'exemple que si tenim un gos descrit com a perillós hem de ser persones responsables i seguir i complir les normes», ha assenyalat l'edil.

Els fets es van produir en desembre de 2018 quan un home passejava el gos de la seua parella, un American Staffordshire Terrier, i una femella American Bully per la platja de la Patacona. El Golden de la vicealcaldessa, Pep, corria al costat d'ella solt per la platja.

En un moment determinat, l'animal dels acusats va agredir al gos de Gómez, ella es va interposar i va ser mossegada en el dit d'una mà. Este fet li va provocar una fractura oberta.

La víctima va necessitar 126 de recuperació

Com a conseqüència, es va haver de sotmetre a una operació i va precisar 126 dies per a curar-se. L'agressió va acabar en denúncia i va recaure en el Jutjat d'Instrucció número 3 de València.

El passat 19 d'octubre, es va celebrar en el Jutjat penal número 12 de València la vista contra els amos del gos, que van reconèixer davant el jutge que el gos anava sense boç i que es va llançar sobre el gos de la política, encara que no van admetre les lesions que ella al·legava. L'edil va mantenir la imprudència dels acusats i la lesió que va patir.

La vicealcaldessa demanava per als acusats mig any de presó per un delicte de lesions per imprudència greu i una indemnització d'uns 9.000 euros.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atrapen en Brasil a un valencià buscat per la Interpol" "Una xica segresta durant dos anys a la seua iaia en una casa de València"