Un ancià detingut per causar incendis forestals en una zona protegida en localitats de la Marina Alta

La zona en la que s'havien produït els incendis era un espai protegit i catalogat com a Lloc d'Interés Comunitari (LIC) en la Xarxa Natura 2000

Incendi zona protegida en la Marina Alta (Alacant)
L'autor dels fets és un home de 80 anys | Guàrdia Civil d'Alacant

La Guàrdia Civil d'Alacant ha esclarit quatre delictes d'incendi, presumptament, intencionat, que han afectat terreny forestal, i quatre delictes de danys a conseqüència de diferents focs produïts en zones agrícoles i urbanes. 

Les actuacions es van iniciar després que la Guàrdia Civil de Xaló, en la Marina Alta (Alacant), tinguera coneixement de l'ocurrència des de feia un any, de diferents incendis en paratges forestals en una zona pròxima al llit del riu Gorgos i en els voltants de la localitat d'Alcalalí, en la mateixa comarca. Uns fets que havien generat una certa alarma social entre els veïns. 

Les primeres perquisicions seguides pels agents de Xaló i components de l'Àrea d'Investigació de Benissa, van revelar que els quatre incendis forestals havien tingut lloc en una única zona pròxima a riu Gorgos, enquadrada en tot just 400 m². 

La zona afectada era un espai protegit i catalogat com a Lloc d'Interés Comunitari

La zona en la que s'havien produït els incendis era un espai protegit i catalogat com a Lloc d'Interés Comunitari (LIC) en la Xarxa Natura 2000, ja que es tractava d'un paratge d'alt valor ecològic, un dels quasi 1.500 en Espanya, que compten amb esta mateixa catalogació, i que són protegits per a garantir la supervivència a llarg termini d'espècies i hàbitats.

Fruit del treball conjunt que els agents van fer amb el Grup d'Investigació d'Incendis de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat Valenciana, es va poder determinar la presumpta intencionalitat dels incendis, i les similituds existents en el mètode i horaris, en els que actuava l'autor, en este cas mentres eixia a passejar al matí. 

Les exhaustives inspeccions oculars de la Guàrdia Civil al costat dels informes tècnics de causes elaborats pels agents i la col·laboració ciutadana dels veïns de diferents localitats, van ser clau per a identificar i situar, en el lloc on s'havia iniciat el foc, a una persona amb els mateixos trets físics en tots els casos. 

L'anàlisi de la informació obtinguda revelava que existia un nexe de connexió entre els fets investigats fins al moment i altres quatre incendis que havien tingut lloc en la mateixa zona, tres d'ells en terrenys agrícoles i l'altre en una zona pròxima a urbanitzacions residencials i cases rústiques de la localitat.

L'home, de 80 anys, ha sigut detingut com a presumpte autor de quatre incendis forestals en una zona protegida i catalogada com a Lloc d'Interés Comunitari (LIC) i de quatre delictes de danys en terreny agrícola i urbà a causa dels incendis que suposadament provocava.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari