Una asseguradora de Carcaixent perd 37.000 euros per diferents estafes

Van manipular més 316 pòlisses i un total de 31 sinistres falsos

Índex Amagar


Es té coneixement, a través d'investigacions realitzades per la Guàrdia Civil, que una Asseguradora de la localitat de Carcaixent, podria haver estafat als seus clients amb la intenció de beneficiar-se econòmicament.


L'autor podria estar utilitzant dades personals per a contractar pòlisses sense una autorització del seu titular, és a dir, emetre diferents pòlisses per a una mateixa matricula, però amb diferents prenedors, així com emetre noves pòlisses modificant tomador i assegurat parell no ser captat pel sistema de l'Asseguradora.

Per part de la Guàrdia Civil de Carcaixent, en el marc de l'Operació "SOCIOEXCLUSIVO", es realitzen gestions a fi de localitzar i identificar la gestoria on podrien estar realitzant altes de pòlisses sense consentiment dels prenedors.

Després d'analitzar els fets delictius que es coneixen donada la problemàtica existent, sumada a la interposició de nombroses denúncies per part dels perjudicats, decideixen establir contacte amb la seu principal de l'Asseguradora.

Per a sol·licitar d'esta, la informació obrant en les seues bases de dades, així com les dades d'identificació dels possibles perjudicats, indicant al seu torn, la mateixa entitat d'assegurances que desitgen interposar denúncia, quan recopilen tota la informació que posseïsquen, ja que ells mateixos es mostren com perjudicats en estos fets.

També és destacable, que quasi la totalitat dels prenedors d'assegurances són de la localitat de Carcaixent, més concretament han sigut o són clients habituals de la seua corredoria, en canvi els vehicles assegurats són de diferents localitats de la Comunitat Valenciana i fins i tot d'altres comunitats.

Modus operandi


- Emetre pòlisses per a la mateixa matrícula, però amb diferents prenedors.
- Realitzar "altes per reemplaçament" en les quals es cobren els rebuts, però la pòlissa és anul·lada s'han tornat a emetre pòlisses per a la mateixa matrícula però amb diferents prenedors.
- Realitzar pòlisses per a la mateixa matrícula i amb diferents prenedors amb la finalitat d'evitar el control establit per la companyia asseguradora.
- Sinistres declarats per a pòlisses anul·lades per falta de pagament i ocorreguts a partir de l'endemà a l'anul·lació.

Per tot, l'esmentat anteriorment es descobreix, que esta Corredoria d'assegurances, ha manipulat més 316 pòlisses i un total de 31 sinistres falsos, els quals han originat unes perdudes de més de 37.000 € a la companyia Asseguradora, així com els nombrosos cobraments als seus clients sense estar realment assegurats.

Finalment es procedeix a l'aprehensió de nombrosa documentació i pòlisses d'assegurances originals, que fonamenten la investigació de dites il·lícites penals. Després de la finalització del registre es va procedir amb la detenció del suposat autor dels fets.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Núm. 1 d'Alzira.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Quatre ferits en un accident de trànsit a Castelló" "Mor Arcadi Oliveres després d'una llarga malaltia"