Cami贸 amb 4.500l de gasoil bolca en la CV-563 en la Llosa de Ranes

Estava fent el repartiment del material inflamable a domicili
El cami贸 bolcat en la Llosa de Ranes despr茅s de l'actuaci贸 dels bombers, abans de retirar-lo | Bombers de Val猫ncia

 

Este dijous de mat铆, cap a les 08.00 hores, un cami贸 que anava carregat amb 4.500 litres de gasoil ha bolcat en la carretera CV-583, en el terme municipal de la Llosa de Ranes, en la comarca de la Costera (Val猫ncia). L'accident ha obligat a tallar durant vora tres hores la via, per貌 no ha provocat vessament de la c脿rrega ni cap ferit, segons han informat fonts del Centre de Gesti贸 de Tr脿nsit i del Consorci Provincial de Bombers.

 

El succ茅s s'ha registrat, per causes no precisades, quan el vehicle ha bolcat en el quil貌metre 0,8 d'esta carretera, en la Llosa de Ranes en direcci贸 cap a Manuel. En contindre c脿rrega, s'ha hagut de buidar el gasoil abans de retirar el cami贸 de la cal莽ada, segons Tr脿nsit. Quant al conductor, no ha quedat atrapat.

 

 

Segons bombers, el cami贸 transportava 4.500 litres de gasoil de repartiment a domicili. Fins al lloc s'han mobilitzat bombers de X脿tiva i el cap del sector, que estan en prevenci贸, mentres que una grua ha al莽at el cami贸 per a poder fer el transvasament de la c脿rrega i retirar-lo. D'acord amb el Centre de Gesti贸 de Tr脿nsit, passades les 11.00 hores ja havia quedat resolt el sinistre i la carretera va quedar reoberta a la circulaci贸.

 

Una operaci贸 ben organitzada

Per a poder moure el cami贸, ha calgut despla莽ar dos grues al lloc. En eixe moment, s'han fet dos dics de contenci贸 per a possibles fuites del producte, un amb serradures a tres metres del vehicle en previsi贸 de xicotetes fuites, i un altre situat a 50 metres amb terra.

 

Despr茅s, s'ha preparat (amb cobertes de rodes de cotxes) una base en el lateral de la cisterna per a minimitzar l'impacte i el frec de la mateixa en l'asfalt, i s'ha procedit a crear una altra base de protecci贸 sobre el vehicle i la zona amb espuma per a minimitzar els riscos durant la maniobra. Finalment, s'ha fet la maniobra en dos fases, la primera col路locant el cami贸 sobre el seu lateral i la segona per a portar-lo sobre les seues rodes.

 

Acabada la maniobra, i verificat que no existia cap fuita del contingut, s'ha decidit a carregar el vehicle accidentat sobre un cami贸 g贸ndola per a portar-lo fins al recinte de la base de les grues 鈥搎ue est脿 situat a 5 km d'all铆鈥 i s'ha procedit, en eixe punt, a transvasar el producte. A m茅s, s'ha fet seguiment de la g贸ndola fins al punt de desc脿rrega en previsi贸 d'algun risc.

 

Tamb茅 pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!