Els veïns afirmen que l'amo de la casa de l'explosió en Torrevieja havia amenaçat en fer volar l'edifici

Les forces de seguretat continuen buscant el propietari
S'ha evacuat tot l'edifici | Bombers d'Alacant

Actualització 20/11/2020 a les 10.25 hores. Els veïns de la casa de Torrevieja, en el Baix Segura (Alacant), a on hi ha hagut una gran explosió esta matinada de dijous per gas butà han manifestat que l'amo d'eixa vivenda havia amenaçat en numeroses ocasions en el passat que tenia intenció de «volar» l'edifici.

La deflagració ha tingut lloc cap a les 06.20 hores en una casa de l'encreuament de l'avinguda de Diego Ramírez i el carrer d'Apol·lo, i s'ha saldat sense ferits tot i que ha provocat importants destrosses en 14 cases de la mateixa planta i altres menors en els pisos superiors.

Encara que al principi es va buscar entre les runes a l'amo de la casa, finalment s'ha comprovat que no està i en ara  es busca el seu parador, amb la finalitat de determinar la seua possible implicació en el sinistre. En declaracions a Efe Televisió, un portaveu dels bombers ha informat que este home «havia amenaçat que anava a volar l'edifici» en diferents ocasions i que, per això, alguns dels veïns li havien denunciat.

Dins de la casa hi havia 9 botelles de gas butà, 3 de càmping gas, pots de pintura i llandes de gasolina «estratègicament repartides» per les estades, segons el bomber, qui ha assenyalat que a la llum de tots els indicis «cal pensar que hi havia una intencionalitat perquè es produïra l'explosió».

Els veïns afirmen que «està mal del cap»

Un veí porta amb porta ha indicat a Efe Televisió que l'amo del pis a on hi ha hagut l'explosió «està malament del cap» i que ell li ha posat diferents denúncies per amenaçar als veïns, inclosos als seus fills. Per això, esta veí que és taxista creu que esta denúncia va poder fer que l'home posara en pràctica les seues amenaces de fer volar la casa.

Un altre veí de la tercera planta ha manifestat que «l'explosió ha sigut enorme» i ha afegit que li «ha tocat la loteria» perquè no ha patit danys ni ell ni els seus veïns, i ha confessat que no preveia que hi haguera una situació d'esta classe. 

Busquen entre la runa al propietari d'una casa a on hi ha hagut una explosió de gas en Torrevieja

Els bombers busquen a un home entre els enderrocs que ha provocat una gran explosió de gas butà registrada esta matinada de dijous dins d'una casa en la localitat de Torrevieja, en la comarca del Baix Segura (Alacant), possiblement intencionada i que de moment no ha deixat ferits.

Segons el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d'Alacant i Emergències de la Generalitat, la forta deflagració s'ha produït cap a les 6.20 hores en una casa situada en l'encreuament entre l'avinguda de Diego Ramírez i el carrer d'Apol·lo, i es busca al propietari de l'immoble entre els rebles.

Es creu que l'explosió ha sigut provocada perquè s'han trobat diferents bombones de gas i gasolina, segons els bombers. La deflagració, que ha causat una gran ona expansiva, ha arrasat la casa.

Els bombers, Guàrdia Civil i la Policia Local han evacuat l'edifici i ara mateix es valora les condicions d'habitabilitat, a demés d'investigar-se els detalls del que ha passat. Es continua buscant entre els enderrocs a l'amo de la casa i, segons ha indicat a Efe el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), no hi ha ferits.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Evacuen un edifici a causa d'un incendi en Santa Pola" "Registrats dos terratrèmols en dos localitats valencianes"