Carrefour comença a vendre insectes a 500 euros el quilo

La cadena comercial ha volgut apostar per la comercialització de cucs i grills
Els insectes que Carrefour ha posat a la venda | Carrefour
 

Carrefour ha decidit fer un pas endavant per diferenciar-se dels seus competidors i ho ha fet comercialitzant un nou producte que no deixarà indiferent a ningú. La cadena d'hipermercats ha apostat per incloure els insectes dins les seues propostes de vendes, de manera que els seus clients ja poden començar a comprar-los.

Aquesta aposta de Carrefour sorgeix després que, a principis d'aquest mateix any, la Unió Europea regulara i aprovara la distribució d'aquests aliments. Ara, la cadena francesa ha optat per aprofitar la concessió i oferir aquesta nova varietat de productes abans que ningú.

Cucs i grills, les primeres apostes

Els primers productes que es poden trobar a les prestatgries de Carrefour al mercat espanyol són els cucs molitor, amb all i fines herbes; els cucs búfal, amb chili picant; i els grills, amb ceba fumada i salsa barbacoa. L'empresa encarregada de distribuir aquests productes és la marca d'origen francés Jimini's.

Carrefour aposta pels insectes als seus centres comercials | Carrefour
 

Els clients que vulguen comprar aquestes opcions ho podran fer a una xifra teòricament assequible, prop de 7 euros el paquet. No obstant això, si es compara amb el preu per quilogram, l'adquisició d'aquest tipus de productes no és tan econòmica com sembla en un principi.

I és que, en el cas de les dos alternatives de cucs esmentades anteriorment el quilo ix per un valor de 388,89 euros. Pel que fa als grills, el seu cost encara puja més i comprar-ne un quilo pot arribar a costar 500 euros.

Un producte poc consumit a Espanya

Tot i que a Àsia o Llatinoamèrica el consum d'insectes és bastant comú, a Espanya encara segueix sent vist com un tipus de producte exòtic o, fins i tot, no s'entén que puga arribar a ser un aliment. Malgrat tot, cada vegada comença a ser més habitual consumir-ne i aquesta decisió de Carrefour va en aquest sentit, així que cal començar a familiaritzar-se amb aquesta nova tendència.

Un informe de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura afirma que a tot el món hi ha uns 2.000 milions de persones que consumeixen insectes en la seua dieta tradicional. De fet, les anàlisis que s'han realitzat als insectes determinen que tenen un gran contingut proteic, així com greixos saludables, calci, ferro i zinc.

Carrefour fa promoció dels «nous aliments»

Per tal de donar a conèixer els nous productes, Carrefour ha engegat una campanya de promoció als seus establiments. «Som rics en proteïnes», «consumim pocs recursos d'aigua» o «produïm un 99% menys de gasos d'efecte hivernacle» són alguns dels eslògans que es poden veure al costat dels paquets d'insectes.

Així, la companyia defineix els insectes com «els nous aliments» i repta als seus clients amb un suggerent missatge: «Atreveix-te a provar-los!». Ara caldrà veure si la venda d'insectes acaba esdevenint tot un èxit i aquests comencen a formar part de la dieta mediterrània o si pel contrari acaben sent un fracàs i es queden únicament com un aliment exòtic.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"BOMBA: La confessió de Belén Rueda sobre el seu físic que ha sorprès a tots" "TRAGÈDIA A VALÈNCIA: Un gos destrossa la cara a un xiquet de 4 anys"