Circular pel carril central o esquerre sense estar avançant pot suposar una multa de 200 euros a partir d'ara

Fins al moment la Guàrdia Civil solament donava un avís als conductors però ara es comença a multar
No circular por el carril derecho sin motivo puede ser motivo de multa | Cedida

Autopistes i autovies són vies de dos, tres i fins a quatre carrils, en ocasions molt concorregudes. La norma diu que, siga el que siga la situació, en vies d'aquest tipus tots els vehicles han de circular pel carril que es troba més a la dreta, excepte en el cas que es vaja a realitzar un avançament.

  

  

serà multada a partir d'ara amb fins a 200 euros.

Multes de 200 euros per no circular pel carril dret

Segons s'indica en l'article 31 del Reglament General de Circulació respecte als carrils en vies d'aquest tipus: «se circularà normalment pel situat més a la seua dreta, si bé podrà utilitzar la resta dels d'aquest sentit quan les circumstàncies del tràfic o de la via ho aconsellen, a condició que no entorpisca la marxa d'un altre vehicle que li seguisca».

Muchos vehículos circulan por el carril central o incluso el izquierdo sin motivo | Cedida

 En cas que un conductor incomplisca aquest article podria rebre una multa de fins a 200 euros, tal com arreplega ‘Centímetre Cúbics’. Aquesta norma s'estableix amb l'objectiu de millorar la seguretat i fluïdesa en autopistes i autovies, intentant evitar més retencions, frenades i accidents de trànsit.

Fins al moment, el fet de cometre aquesta infracció no suposava cap sanció, la Guàrdia Civil tenia ordre de donar un avís als conductors que utilitzen assíduament en carril esquerre en cas de veure'ls cometent la infracció. Ara, no obstant açò, la cosa ha canviat i les multes ja es comencen a posar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Verónica Forqué afronta la pèrdua més dura de la seua vida" "José Antonio, el pare que es desvivia pels seus fills i els va matar abans de suïcidar-se"