Condemnen a una asseguradora a pagar 180.000 euros per la mort d'un xiquet en l'hospital de Torrevieja

La sentència assenyala que el menor de 2 anys va morir per no rebre un tractament adequat
El xiquet va morir en 2008   | Pixabay

Un jutjat madrileny ha condemnat a una asseguradora a pagar uns 180.000 euros a la mare i a la germana d'un xiquet de dos anys que va morir en 2008 en l'hospital de Torrevieja pels successius errors mèdics en tractar-li un edema cerebral.

La sentència, difosa este divendres per l'associació el Defensor del Pacient, condemna a Mapfre al pagament de 150.000 euros més la cotes i interessos, la qual cosa suma uns 180.000 euros segons l'associació.

La mare del menor d'edat, representada pel lletrat de l'associació Ignacio Martínez, sol·licitava eixa quantitat en concepte de danys morals patits per la defunció del xiquet «a conseqüència de la inadequada assistència mèdica que li va ser prestada pels servicis sanitaris assegurats en la demandada».

«Els símptomes eren evidents»


El jutjat considera acreditat que el menor va morir per un edema cerebral secundari a l'encefalomielitis que patia per no rebre el tractament adequat, a pesar que els símptomes de la malaltia eren evidents, especialment a partir del 26 de novembre de 2018, quan la mare va tornar al centre de salut de Torrevieja perquè el xiquet havia empitjorat, després de tres visites prèvies.

A pesar de tindre símptomes de possible atàxia, greu en els xiquets, la pediatra no va parar atenció als concrets i greus símptomes que li va referir la mare i va remetre al menor a l'hospital de Torrevieja per a fer una anàlisi, diagnosticant vòmits i nàusees i sospita de glucèmia.

Tampoc va ser conforme l'atenció en l'hospital, a on el mèdic analista li va derivar a urgències cridant personalment per a avisar, una cosa no habitual, a pesar que el metge que li va atendre, que no era pediatre, va fer constar el seu bon estat de salut general.

El xiquet tenia dificultats per a caminar

Això contrasta, segons subratlla la sentència, amb els vídeos aportats per la mare en els que es veu al menor caminar subjecte a la mare, confús i descoordinat.

Després de ser donat d'alta, el menor va empitjorar, amb nivell de consciència alterat i confusió, i la metge de l'UVI va tornar a fallar.

A demés, la jutgessa assenyala que el tractament de l'encefalomielitis aguda disseminada, que patia el menor i no li va ser aplicat, «és molt efectiu i està disponible en tots els hospitals» conseguint la curació sense seqüeles fins a un 90% dels casos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Robatori en diferents casals fallers d'una localitat valenciana" "Greu incendi en un aparcament públic de Burjassot"