Condemnat a set anys i mig de presó per matar a son pare perquè no li agradava com tractava a sa mare

Degollà a son pare, que patia una greu malaltia, en sa casa en València
A demés de la pena de presó, estarà cinc anys en llibertat vigilada | Wikipedia

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a set anys i mig de presó per un delicte d'homicidi a un home que va matar a son pare perquè no li agradava com tractava últimament a sa mare, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La sentència arreplega el veredicte emés per un jurat popular i aplica els agreujants de parentiu i abús de superioritat, però també una eximent incompleta d'alteració psíquica.

L'homicida patia en el moment de cometre el crim un funcionament intel·lectual límit, pròxim a l'oligofrenia lleu, a demés d'un trastorn de personalitat caracteritzat per un escàs control dels impulsos davant situacions d'estrés ambiental.

 

Tres anys dels fets

Els fets es van produir el 22 de juny de 2017 en el domicili familiar, situat en la ciutat de València, quan el penat, de 35 anys, va atacar a son pare de 73 i afligit d'una greu malaltia que l'obligava a estar sondat, entre altres limitacions.

Segons arreplega la resolució, l'acusat, que estava molt «irat» per la manera en què son pare «tractava últimament a sa mare», va alçar a son pare de la butaca a on estava assentat, el va estampar contra una taula i el va tirar a terra.

Després, va intentar matar-lo amb un ganivet japonés, però no ho va conseguir per l'oposició de la víctima i l'escàs tall de l'arma. Tot seguit, va arrossegar a son pare fins a una altra estada, li va donar una puntada en el cap i el va degollar amb un altre ganivet.

L'Audiència de València ha imposat també al condemnat una mesura de llibertat vigilada durant cinc anys que haurà de complir després de la pena de presó. La sentència pot ser recorreguda en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Mor ofegat en una platja de Torrevieja" "Ocupes en una de les zones més turístiques de Gandia"