Confisquen 800 quilograms de peix en condicions irregulars de comerços i bars en Torrevieja

Dos restaurants, una tenda i una pescateria s'han vist implicades
Han confiscat 800 quilograms de peix en mal estat | Guàrdia Civil Alacant

La Guàrdia Civil ha confiscat 800 quilograms de peix que presentaven característiques irregulars en quatre establiments de la localitat de Torrevieja, en la comarca del Baix Segura (Alacant), en una investigació que va començar en el mes de gener. 

Durant esta operació, els agents han comprovat diverses infraccions en relació a productes procedents de la pesca destinats per al consum humà com, per exemple, l'existència de peix procedent de la pesca submarina quan esta és una modalitat en la que no es pot comercialitzar el que s'obté.

A demés, també han vist que alguns dels productes no tenien la grandària o el pes legal i que d'altres no es coneix el seu origen, el que vol dir que podrien ser captures il·legals i que no haurien passat ninguna classe de control sanitari. Estes dos infraccions s'han vist en dos restaurants, dels que s'han confiscat 500 quilograms de peix valorat en 10.000 euros. 

La Guàrdia Civil portava un mes en esta investigació | Guàrdia Civil d'Alacant

La investigació que va començar en gener 

El passat 30 de gener es va produir una segona inspecció en la que es va trobar una espècie de polp del que no es coneixia la seua procedència ni tampoc les dades de consum i congelació. A demés, estaven guardats en borses de plàstic sense rebre fred, a pesar de què els venien com a producte fresc. En total s'han confiscat un total de 300 quilograms d'esta classe de polp a una pescateria i una tenda

Esta operació entrava dins marc de les actuacions del Pla Anual de Control del Comerç de Productes Pesquers (PACIAP), en el que els agents del Servici de Protecció de la Naturalesa (SEPROMA) de la Guàrdia Civil d'Alacant treballen en col·laboració amb agents d'Inspecció de Pesca Marítima de la Generalitat Valenciana.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Talls de trànsit per a esta setmana en Alacant" "Una xica dona a llum a soles en sa casa en Benidorm"