El Consell imposa un expedient sancionador a la residència d'Alcoi per faltes greus

Durant la pandèmia han mort un total de 73 usuaris
El brot en la residència d'Alcoi ha sigut el més virulent del territori valencià | DomusVi
 
 

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat este divendres de què la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va obrir, en novembre de 2019, un procés sancionador contra la residència d'ancians Domus VI d'Alcoi, en la comarca de l'Alcoià (Alacant), per faltes greus, que està en la seua fase final.

Oltra ha manifestat, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que també s'està analitzant l'actuació dels responsables de la residència durant la pandèmia pel coronavirus, ja que en este centre han mort 73 persones, més de la meitat dels usuaris, i davant els informes de la Conselleria de Sanitat que advertixen de «possibles negligències greus».

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Estos informes, ha explicat, «estan ara en mans de la inspecció de la Conselleria d'Igualtat per a descobrir tot el que ha passat» i quina raó ha pogut determinar que «esta residència se'n vaja tant de la mitjana de les altres residències afectades per la pandèmia».

Sobre la intenció de la Generalitat de revertir la residència a la gestió pública, la vicepresidenta ha indicat que esta mesura partix d'una moció aprovada per l'Ajuntament d'Alcoi.

Una concessió «a dit»

El consistori va traslladar esta petició a la Generalitat, propietària de l'edifici en el que es troba la residència, que segons ha explicat va ser cedit «a dit» per l'exconseller de Benestar Social Rafael Blasco a l'empresa que la gestiona, amb una concessió d'ús per 45 anys, el que suposa «onze legislatures».

«El patrimoni de tots els valencians el tenim cedit en ús a una empresa dos generacions, sense contrapartida", només la d'unes obres de reparació que «òbviament estan àmpliament amortitzades», ha lamentat.

El conveni que es va signar amb l'empresa no preveu la seua rescissió de la concessió per incompliment. Per això, Oltra ha anunciat que la Generalitat estudiarà si el conveni d'origen «és lesiu per a l'Administració pública» perquè suposa «hipotecar un bé públic».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor un home ofegat en una platja de Calp" "La gran quantitat de multes imposades en 5 hores per no dur mascareta en València"