El Consell condemna una pintada en un cartell informatiu del camp de concentraci贸 d'Albatera

La consellera de Qualitat Democr脿tica ho ha qualificat com un acte vand脿lic
S'est脿 fent un projecte de busca de restes humanes | Europa Press

La consellera de Qualitat Democr脿tica de la Generalitat Valenciana, Rosa P茅rez Garijo, ha condemnat este dijous una pintada apareguda en el panell informatiu instal路lat en el camp de concentraci贸 d'Albatera, en la comarca del Baix Segura (Alacant), en San Isidro, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

P茅rez Garijo ha qualificat el succe茂t com un 芦acte vand脿lic禄 i ha assenyalat que 芦a dem茅s d'una agressi贸 al patrimoni p煤blic, actes com estos pretenen ofendre la mem貌ria de totes les v铆ctimes que van patir la persecuci贸 i la mort per part de les autoritats franquistes en la immediata postguerra禄. San Isidro s'ha unit a les declaracions de condemna de la consellera.

El panell est脿 instal路lat des de fa dos setmanes en el lloc a on van ser internades m茅s de 20.000 persones a partir d'abril de 1939 i a on s'est脿 fent un projecte de busca de restes humanes finan莽at pel departament que dirigix P茅rez Garijo.

La consellera de Qualitat Democr脿tica ha reafirmat la voluntat de la Generalitat de 芦investigar i dignificar estos espais de la mem貌ria禄 i ha garantit que 芦ninguna classe d'intoler脿ncia podr脿 impedir que el poble valenci脿 conega la seua hist貌ria禄.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Pres贸 per furtar un paquet de macarrons en Val猫ncia" "Ferit un home en bolcar amb el cotxe en Alacant"