La defensa de ‘La Manada’ afegix una foto de la denunciant amb una samarreta com a prova: «Faces el que faces, lleva’t les bragues»

 

 

  

El tribunal que està jutjant des del dilluns, 13 de novembre, als membres de ‘La Manada’ per una presumpta violació durant els Sanfermins de 2016, no va a valorar els missatges de WhatsApp previs al viatge a Pamplona, així com tampoc els fets anteriors en Pozoblanco —quatre d’ells van abusar presumptament a una dona—.

 

 

  

  

Una de les proves que sí que van a tindre en compte és la imatge extreta en les xarxes socials de la jove agredida. Tal com ho informa ‘El Mundo’, es tracta d’una fotografia que ha pujat recentment en el seu perfil d’Instagram. En ella es veu a una persona «amb una samarreta».

 

 

  

Precisament, l’advocat que representa a tres dels acusats, Agustín Martínez Becerra, qui va demanar que s’incloguera. L’important d’esta samarreta és el missatge escrit en ella: «Faces el que faces, lleva’t les bragues».

 

Açò seria rellevant per a la defensa. La samarreta no la lluïx la denunciant sinó un personatge famós. La frase prové del reality show ‘Super Shore’ —lema de Karime, un dels seus participants—.

 

Un judici paral·lel en les xarxes

Com bé sabem, este judici és dels més mediàtics en els últims anys. No solament en els mitjans de comunicació, sinó en les xarxes socials. Internet s’ha convertit en un tribunal popular on tothom pot jutjar. L’opinió s’ha convertit en judici.

 

Les xarxes socials com a proves

La defensa per part dels acusats és aportar proves de la vida personal de la jove agredida. Esta seria la seua estratègia. Passaria per investigar les xarxes socials de la xica per a esbrinar que moviments realitza, i així, demostrar que coincidixen les seues aptituds psicològiques posttraumàtiques.

De moment la jove agredida aparenta tindre una vida completament normal. D’esta manera, no se la pot assenyalar com la dona que va ser violada durant els Sanfermins.

  

  

Durant el judici d’este passat dilluns, 13 de novembre, es va demanar que en els informes de recerca de la xica s’inclogueren les seues xarxes socials, així com la foto de la samarreta. El tribunal va acceptar a la petició. En la seua defensa: «No sóc jo qui apareix en la imatge i la frase és d’una reality molt conegut». Mentrestant, el debat seguix parlant-se en les xarxes.

ÚLTIMES NOTÍCIES