Demanen investigar una mort després d'un contagi per Covid-19 a Castelló

"Desitge que això que ens ha passat a nosaltres no ho passe ningú més", diu la filla

Pacient ingressat a l'UCI de Vall d'Hebron per covid-19, en posició de decúbit pron, és a dir, boca avall
L'home va morir el 2 d'agost  | València Diari

El defensor del pacient ha enviat un escrit a la fiscal cap de Castelló, María Díaz, perquè investigue una presumpta negliglència en el cas d'un pacient que es va contagiar de coronavirus i va morir, advertint de la irresponsabilitat de mesclar pacients amb Covid-19 al costat de malalts d'alt risc.

El cas denunciat, va ocórrer, segons aquesta organització, a l'Hospital General de Castelló. Pel que sembla, el passat 7 de maig, un pacient va patir un infart i va ser traslladat al centre hospitalari castellonenc on d'urgència li van posar un stend ivan estabilitzar-lo i, d'ací, va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensiu s(UCI), on, després de múltiples complicacions, va romandre deu setmanes.

El 12 de juliol va rebre l'alta de l'UCI i li van enviar a la planta de cardiologia a una habitació compartida, on evolucionava de manera positiva. No obstant això, una setmana després, es va comunicar a la família que l'acompanyant del company d'habitació era positiu en coronavirus i, en fer-li al pacient ingressat la PCR, havia donat positiu.

Tot seguit, l'home va ser traslladat a la planta covid, on la seua situació va empitjorar. Finalment, el 2 d'agost, després de 14 dies d'agonia va morir. L'endemà del positiu, segons indica el defensor del pacient, l'hospital va enviar un comunicat als treballadors del centre canviant el protocol de visites.

Sense cap atenció psicològica

En l'escrit remés per la filla del mort al Defensor del Pacient, l'afectada assegura que "durant aqueixes dues setmanes vaig haver de cridar constantment perquè m'informaren de l'estat del meu pare. Quan ens van cridar per a acompanyar-ho, ja estava agonitzant i per descomptat encara estic esperant atenció psicològica".

"En plena cinquena ona, i amb un pacient sortint UCI, l'hospital mancava completament de protocol covid per a pacients no dependents, amb el que qualsevol persona entrava i eixia de les habitacions. Cal destacar que el meu pare tenia una traqueotomia», assenyala la denunciant, que assevera haver demanat tots els informes sense haver obtingut resposta per part de Conselleria.

Desitja que "No ho passe ningú més"

Després de recórrer al Defensor del Pacient, la filla de la víctima assenyala: «Desitge que això que ens ha passat a nosaltres no ho passe ningú més». 

D'altra banda, també va voler destacar, en positiu, la labor tant del metge del Samur que el va atendre i va traslladar com als facultatius i personal de l'UCI del General, on el pacient va estar ingressat les 12 setmanes. «Li van salvar la vida i es van bolcar sense límits amb el meu pare, i a ells els estaré eternament agraïda», va concloure.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari