Desactiven una granada de la Guerra Civil trobada en el jardí d'una casa de Sant Vicent del Raspeig

L'artefacte, una granada de la marca ECIA de 81mm. i més de 4 quilos de pes
Desactiven una granada de la Guerra Civil trobada en el jardí d'una casa de Sant Vicent del Raspeig | Guàrdia Civil

 

L'Equip de Desactivació d'Explosius de la Guàrdia Civil d'Alacant ha destruït una granada de morter de la Guerra Civil espanyola.

  

L'artefacte, una granada de la marca ECIA de 81mm. i més de 4 quilos de pes, va ser localitzat enterrat en el jardí d'una casa d'una urbanització de la localitat alacantina de Sant Vicent del Raspeig, en la comarca de l'Alacantí, pel propietari de la finca, que va avisar immediatament a la Guàrdia Civil.

  

El van tralladar fins a una pedrera on el van destruir

  

Després d'establir un perímetre de seguretat, els agents van procedir, en el matí del dimecres, a assegurar l'artefacte i el  van traslladar a la pedrera Áridos Sabater, on ho van destruir.

Estos artefactes poden seguir actius, però inestables

  

La Guàrdia Civil recorda, en un comunicat, que, en cas de trobar algun d'aquests artefactes, no cal tocar-los ni moure'ls. S'ha d'avisar immediatament a través del telèfon 062, ja que, encara que hagen passat més de 80 anys, poden seguir actius, però inestables, i és possible que esclaten.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Funcionaris de la presó de Castelló agredits per un intern" "ALERTA: Diagnosticades 29 persones en un brot de sarna a un hospital valencià"