Detinguda en Gandia per furtar-li un anell de diamants a un ancià amb la tècnica del 'furt carinyós'

Un veí va conseguir retindre a la dona fins que va arribar la Policia
La detinguda va intentar guanyar-se la confiança de l'ancià per a furtar-li l'anell | PIXABAY

Agents de la Policia Nacional han detingut en Gandia, en la capital de la Safor, a una dona, de 30 anys, com a presumpta autora d'un delicte de 'furt carinyós', després de, presumptament, robar-li a un home d'avançada edat un anell valorat en 2.000 euros.

Els fets es van produir el migdia del 30 d'octubre en l'avinguda Nord de la zona de la Platja de Gandia, la Policia va ser alertada de què un home acabava de patir un robatori i que un ciutadà tenia retinguda a la presumpta autora, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Els agents van acudir immediatament al lloc dels fets. La sospitosa hauria abordat a un ciutadà d'avançada edat i, després d'entaular una conversa amb ell, li hauria furtat, presumptament, un anell amb un diamant. La víctima es va donar compte i va intentar defensar-se, pel que va arribar a patir ferides lleus.

L'autora va fugir del lloc, però un veí la va retindre fins a l'arribada de la Policia. Els agents van poder recuperar l'anell robat, que li va caure en el moment en què va pegar a fugir, i van detindre a la dona per un presumpte delicte de furt.

La tècnica del 'furt carinyós'

El 'furt carinyós' és una modalitat delictiva que consistix en que l'autor entaula una conversació amb la víctima, es guanya la seua confiança amb gestos o frases carinyoses i li furta joies i objectes de valor quan la víctima es despista. A voltes, fins i tot arriben a utilitzar certa violència per a conseguir el seu objectiu.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Fotos: Un incendi calcina 41 cotxes en Alacant" "Un alacantí gravava i difonia vídeos pedòfils en Internet"