Detinguda a una parella en Alcoi per estafar 4.000 euros amb la venda de mascaretes personalitzades

El xic es feia passar per venedor i la xica per compradora
Han estafat uns 4.000 euros | Pixabay

Agents de la Policia Nacional han detingut a una parella, xic i xica de 27 i 28 anys, per la seua presumpta participació en tres delictes d'estafa comesos en comerços en les localitats d'Alcoi i Ibi, dos localitats de la comarca de l'Alcoià (Alacant).

Pel que pareix, els ara detinguts usaven la venda de mascaretes personalitzades per a fer les estafes. Fins al moment, s'han localitzat tres víctimes en les dos localitats, a les que els han estafat en total de 4.000 euros, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Els autors feien una anàlisi de les seues potencials víctimes, propietaris de xicotets comerços de compravenda de diferents articles, entre els que es trobaven les mascaretes. Aprofitant la situació econòmica actual, els delinqüents els plantejaven als comerciants triats una operació de venda molt senzilla i amb un important marge de beneficis.

La investigació continua oberta

Pel que pareix, el xic es feia passar per representant d'una empresa tèxtil, anava als locals i oferia als comerciants els seus servicis  com a proveïdor de mascaretes personalitzades. Els presentava mascaretes amb dissenys atractius a preus competitius i deixava les seues dades de contacte perquè pogueren fer en el futur qualsevol comanda en el cas de conseguir clients importants.

Als pocs dies, la xica fingia ser representant d'una universitat i es personava en els mateixos locals sol·licitant una comanda de mascaretes personalitzades amb la imatge corporativa de la seua universitat. D'esta forma, el comerciant pensava que havia conseguit proveïdor dels productes i, pel fet que el marge de benefici era important, es tractava d'una operació de venda que «no podia deixar escapar», ha explicat la Policia.

Finalment, després de tancar la comanda i obligar els comerciants a fer el pagament immediat, la presumpta compradora desapareixia sense recollir les mascaretes. Pel que pareix, el xic es personava en en local i recollia el gènere, però mai feia la transferència de devolució dels diners.

Finalment, una volta identificats els autors dels fets pels agents de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d'Alcoi de la Policia Nacional, se'ls ha imputat tres presumptes delictes d'estafa i han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la localitat d'Alcoi. La investigació continua oberta i els investigadors tracten de trobar altres possibles víctimes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pillat per agredir a la seua filla menor durant cinc anys" "Greu ferit en caure des d'una teulada en el Verger"