Detenen a 17 persones d'una xarxa dedicada a l'explotació sexual de dones en el territori valencià

L'organització proporcionava a les víctimes certificats mèdics falsos perquè viatjaren esquivant el tancament de fronteres
Els agents han detingut a 17 persones en el territori valencià | Cedida

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb Europol, han detingut a 17 persones en Espanya en una operació contra una organització criminal transnacional dedicada, presumptament, al tràfic de dones d'origen rus i polonès per a la seua explotació sexual.

L'organització desmantellada estava assentada en les províncies d'Alacant i València i amb ramificacions en Polònia, Alemanya, el Regne Unit, Ucraïna i Rússia i proporcionava a les dones certificats mèdics falsos per a poder viatjar des dels seus països evitant el tancament de fronteres provocat pel Covid-19.

L'operació policial, amb la participació de més de 100 agents, ha conclòs amb 17 detinguts en Alacant (10), València (6) i Palma (1). Tres d'ells han ingressat a la presó provisional i dos dones han sigut alliberades.

Un botí de 16.000 euros

En els huit registres duts a terme en Alacant i València, també s'han intervingut dos vehicles, 16.000 euros en efectiu, 30 terminals telefònics, 5 ordinadors portàtils, unes quantes joies, cartes d'identitat falses i abundant documentació.

Segons ha explicat el cos policial a través d'un comunicat, la investigació es va iniciar gràcies a la denúncia presentada per una víctima de l'organització davant la Policia Nacional.

Després de diferents gestions fetes, els agents van confirmar l'existència d'este grup criminal que s'havia assentat en Espanya i que captava a dones als seus països d'origen amb falses promeses de treball en Espanya, Anglaterra o Alemanya.

Certificats mèdics falsos

Una volta desplaçades a estos països, i fent ús de la intimidació i la imposició de deutes, eren obligades a exercir la prostitució en pisos que l'organització llogava per a tal fi.

Els agents han pogut constatar que el tancament de fronteres provocat pel coronavirus va obligar l'entramat criminal a buscar alternatives per a desplaçar a les dones des dels seus llocs d'origen fins als diferents països de destinació.

Per este motiu havien establit contacte amb una altra organització delictiva que els proporcionava, a canvi d'elevades quantitats de diners, certificats mèdics falsos que permetien a les dones viatjar i entrar en eixos països per a tractar suposades malalties, vulnerant d'esta manera les restriccions establides per la pandèmia.

Troben plantacions de marihuana i targetes de crèdit falses 

Així i tot, el tancament de fronteres va suposar per a l'organització un descens important dels seus beneficis. Per esta raó, els presumptes delinqüents havien trobat en el tràfic de drogues i el frau mitjançant targetes de crèdit una font alternativa d'ingressos per a mantindre el seu elevat tren de vida.

D'esta manera, durant els registres efectuats, els agents han localitzat una plantació de marihuana amb 300 plantes i 40 quilograms de marihuana llesta per a distribuir i una nau industrial preparada per al cultiu de grans quantitats d'esta substància.

A demés, les autoritats han pogut corroborar que el grup criminal feia ús d'un gran número de targetes de crèdit falses amb les que obtenien grans beneficis a través de compres, estades en hotels de luxe i adquisició de monedes virtuals com Bitcoins.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un home apunyala a una persona en Xirivella després d'una discussió" "Arriben dos pasteres amb 25 persones a Xàbia i Alacant"