Detenen a Gandia a un home reclamat internacionalment a Holanda per delictes de terrorisme

El detingut està implicat en la difusió d'amenaces i injúries contra diverses autoritats neerlandeses relacionades amb la gestió del COVID-19

Agents de la Policia Nacional han detingut en el dia d'ahir a Gandia (València) a una persona de nacionalitat holandesa que tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) per delictes de terrorisme i incitació a la violència, emesa per les autoritats d'Holanda.

La detenció ha sigut realitzada per agents de la Brigada Provincial d'Informació de València, amb el suport de les Brigades d'Informació d'Alacant i Gandia, i coordinada per la Comissaria General d'Informació, en col·laboració amb la Policia Nacional de Països Baixos.

Segons les autoritats holandeses, des d'agost de 2020, l'arrestat -en companyia d'altres persones- utilitzava de forma continuada diversos perfils en xarxes socials i fins i tot les seues pròpies plataformes de propaganda en Internet per a, mitjançant vídeos, difondre amenaces i injúries cap a diverses autoritats neerlandeses conegudes per la seua gestió del COVID-19.

Entre elles es troba el director del servei de control d'infeccions de l'Institut Estatal de Control d'Infeccions i del Medi Ambient (RIVM) d'Holanda, qui fins i tot va ser acusat públicament de ser responsable d'abusos i assassinats de menors

Gran repercussió a Holanda

Aquestes afirmacions van tindre gran repercussió a Holanda en adquirir un cert grau de notorietat entre els seus centenars de seguidors, telefonant-los a realitzar accions de caràcter violent. Tot això va provocar temor en les autoritats holandeses davant la possibilitat que aquestes amenaces arribaren a concretar-se i, com a finalitat última, tingueren l'objectiu de desestabilitzar greument les estructures polítiques i socials del país. Per aquests fets ja s'han dut a terme més detencions de persones implicades a Irlanda

En el dia de hui, l'arrestat ha passat a la disposició de l'Audiència Nacional. Aquesta detenció s'emmarca dins de les investigacions que la Comissaria General d'Informació desenvolupa sobre persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes d'àmbit internacional o altres grups que puguen representar una amenaça per al nostre país i la comunitat internacional. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Enxampen 'in fraganti' a Monforte del Cid un vehicle que circulava a 213 km/hora" "Apareix una tintorera de dos metres a Benidorm"