Detingut per tindre un porc senglar com a mascota en Elx

Han confiscat també dos porcs vietnamites
S'havia quedat el porc senglar com a mascota | Guàrdia Civil

La Gu√†rdia Civil d'Alacant ha fet esta setmana diferents actuacions relacionades amb esp√®cies d'animals silvestres, esp√®cies invasores i unes altres, ca√ßades de manera il¬∑legal.

La Patrulla del Servici de Protecci√≥ a la Naturalesa (SEPRONA) d'Elx, en la comarca del Baix Vinalop√≥ (Alacant), amb motiu de fer complir la legislaci√≥ sobre el medi ambient, despr√©s de fer una inspecci√≥ en una parcel¬∑la d'un pol√≠gon, ha confiscat dos porcs vietnamites i un senglar, capturats de manera il¬∑legal, que el propietari s'havia quedat com a mascota.

Pel que pareix el senglar, provenia de la ca√ßa furtiva, feta amb una xarxa. L'animal, que estava dins d'una g√†bia, presentava lesions en el morro, probablement relacionades amb l'estr√©s que li provocava estar tancat. 

Per atra banda, els porcs vietnamites s√≥n una esp√®cie ex√≤tica catalogada com a invasora, per aix√≤ la seua possessi√≥ est√† prohibida. 

Tenia també dos porcs vietnamites | Guàrdia Civil

Una acci√≥ amb moltes conseq√ľ√®ncies

Finalitzades les gestions, s'ha fet un informe per suposades infraccions a la Llei de Ca√ßa de la Comunitat Valenciana, la Llei de Patrimoni Natural i de Biodiversitat, per la tinen√ßa d'esp√®cies incloses en el Cat√†leg Espanyol d'Esp√®cies Ex√≤tiques Invasores i la Llei de Sanitat Animal. 

Tamb√© se li ha denunciat per la falta d'habilitaci√≥ per a nucli zool√≤gic i per no tindre llic√®ncia administrativa per a xicotetes explotacions av√≠coles d'autoconsum.

El senglar ha quedat depositat en el Centre de Recuperaci√≥ d'Animals Silvestres de Santa Fa√ß, i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emerg√®ncia Clim√†tica i transici√≥ Ecol√≤gica, es far√† c√†rrec dels porcs vietnamites. 

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Tres menors furten més de 20 bicicletes de lloguer en Gandia" "Espectacular incendi forestal en La Nucia"