Detingut un home que ha robat 400 quilos de cablejat telefònic en dos municipis valencians

El sospitós guardava el material en un magatzem clandestí
Imatge del cablejat | Guàrdia Civil
 

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a un home de 44 anys com a presumpte autor del robatori d'uns 400 quilos de cablejat telefònic en els municipis de Moncada, en la comarca de l'Horta Nord (València), i Almenara, en la comarca de la Plana Baixa (Castelló), segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

L'arrest del presumpte autor dels fets s'ha dut a terme en el marc de l'operació 'Casatorit', que es va posar en marxa després de tindre coneixement les autoritats de dos furts de cablejat aeri de línia telefònica, que es trobava instal·lat i donant servici, en les dos localitats.

Va robar 400 quilos de cablejat

Els agents van fer una inspecció en un local de la zona nord de València, a on van trobar dins d'una bossa un total de 389,5 quilos de cablejat. El cable es trobava sense funda de plàstic exterior, per a impedir la seua identificació, però coincidia en pes i característiques amb el denunciat per l'empresa que gestiona la xarxa de telefonia.

La Guàrdia Civil va sol·licitar la facturació de la compra al propietari del local, que va aportar una factura que no coincidia. Els agents van contactar amb el representant de l'empresa perjudicada perquè confirmara si el material trobat es corresponia amb el que va ser robat, i va ser reconegut immediatament. A hores d'ara, el cablejat ha tornat al seu propietari íntegrament.

Segons la Guàrdia Civil, el presumpte lladre furtava el cablejat de la línia telefònica de zones apartades dels nuclis urbans. Com treballava en una empresa dedicada al tractament de residus metàl·lics, l'ocultava entre la resta de material que hi ha en l'empresa, per a posteriorment extraure el coure i vendre'l a altres companyies de tractament de metalls. Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sagunt, en la comarca de Camp de Morvedre (València).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Agredixen a una xica per a robar-li els diners en València" "Rescaten a 2 menors en una zona sense vigilància en Canet d'En Berenguer"