ETA anunciarà la seua dissolució el primer cap de setmana de maig

Fa tot just un any la banda va anunciar que entregava les armes a la «societat civil»
Tres membres d'ETA, durant una roda de premsa | CatalunyaDiari.cat

 

L'anunci de la dissolució definitiva d'ETA ja té data. Segons ha avançat ETB, la banda armada celebrarà un acte el primer cap de setmana de maig, entre els dies 5 i 6 del mateix mes, per fer pública la seua dissolució definitiva. 

Després que fa pràcticament un any la banda va relatar que Euskadi Ta Askatasuna entregava les armes a la «societat civil», ara la banda hauria dut a terme un pas tant anhelat com definitiu per deixar d'una vegada per totes l'activitat terrorista. 

ETA durà a terme una roda de premsa el dilluns vinent

Ha estat un altre dels detalls avançats pel mitjà citat. Segons han explicat, diversos membres de la banda concretaran aquest dilluns, 23 d'abril, una roda de premsa amb membres del Grup Internacional de Contacte (GIC) de l'advocat sud-africà Brian Currin per anunciar la seua decisió. 

En aquesta, d'altra banda, també hi participarien altres personalitats d'arreu del món implicades en les negociacions dutes a terme al llarg del darrer any
 

Un any després d'un retrocés gairebé definitiu


Fa tot just un any, ETA ja va abordar el seu procés de dissolució. «ETA ja és una organització desarmada», van expressar a través d'una carta enviada a la BBC i que va servir per donar a conèixer que la banda deixava l'activitat delictiva. 

La manca de suports i el pas evident del temps han anat erosionant el grup, fins que al final només n'ha restat un grup molt reduït i desarmat. L'any 2008, en aquest sentit, va ser un any clau per a l'adéu del grup, ja que les diverses cúpules terroristes van anar caient de manera més que freqüent.

Ha estat per això, que un any després d'un anunci que ja semblava definitiu, la banda abordarà el primer cap de setmana de maig la seua dissolució definitiva. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Espectacular incendi en un abocador a la Comunitat" "URGENT: Important troballa sobre el crim de Susqueda"