Expedientats nou funcionaris per accés indegut a dades de Rocío Carrasco

Esta decisió de la Fiscalia de València hauria sigut per consultar l'expedient de la filla de Rocío Jurado coincidint amb l'emissió de la docuserie en Telecinco

L'àrea de Delictes Informàtics de la Fiscalia de València ha obert diligències d'investigació penal per a esclarir l'accés indegut de nou funcionaris de la Comunitat Valenciana a les dades del sistema de vigilància de víctimes de violència masclista (Viogen) per a consultar l'arxiu de Rocío Carrasco.


La Conselleria valenciana de Justícia ha obert un expedient d'informació reservada a eixos nou funcionaris i ha posat el cas en coneixement de la Fiscalia, segons han confirmat a Efe fonts d'eixe departament de la Generalitat, que han precisat que l'expedient és previ a un possible procediment disciplinari si es confirmen els fets.


L'accés a esta mena d'informació en el sistema Viogen està limitat a un determinat grup de funcionaris, membres de les Forces i Cossos de Seguretat o personal de l'Administració de Justícia, i la seua consulta sempre deixa constància sobre l'autor o autors de la consulta.


Els accessos a este expedient sobre les denúncies que hauria presentat la filla de la cantant Rocío Jurado i el boxador Pedro Carrasco han coincidit en el temps amb l'emissió en televisió d'una sèrie documental en la qual ha relatat suposats episodis de maltractaments.


Les mateixes fonts han explicat que estos funcionaris expedientats han sigut apartats de manera momentània de les seues funcions d'atenció a víctimes de violència masclista.


Per part seua, fonts del Ministeri de l'Interior han assenyalat que des de l'àrea de violència de gènere de la Secretaria d'Estat de Seguretat, dins de la feina de casa de vigilància habituals, es van detectar algunes consultes sobre l'expedient de Rocío Carrasco per part de funcionaris aliens a este.


Es va procedir llavors a bloquejar eixos accessos i en estos moments s'estudia si s'adopten més mesures, segons aqueixes fonts, que afigen que tots els funcionaris que haurien dut a terme eixes consultes són de la Comunitat Valenciana.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Els investigadors sospiten com va fer desaparéixer Tomás Gimeno a les seues filles" "Bombers assisteixen a un home amb discapacitat després de trencar-se el maluc"