La Fiscalia de Castelló investiga un possible abús sexual en un centre de malalts mentals d'Albocàsser

El presumpte agressor va dur a terme diferents intents sobre la víctima i altres internes en el confinament
Investiguen un possible abús sexual en este centre de malalts mentals | Google

La Fiscalia de Castelló esta investigant un presumpte cas d'abusos sexuals que hauria sigut comès per un intern sobre un altre durant l'estat d'alarma, en el Centre Específic de Malalts Mentals Crònics d'Albocàsser, en la comarca de l'Alt Maestrat (Castelló).

Segons ha explicat el diari 'Mediterráneo', el cas està en mans de Fiscalia després que el sospitós de cometre els fets haja sigut apartat del centre i s'haja formulat la corresponent denúncia per estos, complint-se així amb el protocol establit, segons apuntaven fonts de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Es dóna la circumstància que este fet ha sigut un dels quals va motivar que els jutges dels jutjats d'Instrucció de Castelló presentaren una queixa davant el Consell General del Poder Judicial, que va prendre coneixement dels fets, per «ingerències» contra el qual era el fiscal cap de l'Audiència Provincial de Castelló, José Luis Cuesta, segons consta en l'acta de la Sessió de la Comissió de la Sala de Govern de juny de 2020 del Tribunal Superior.

Sense mesures cautelars

Eixa queixa es va centrar en l'atestat policial per presumptes abusos sexuals en el citat centre, pel fet que no s'haurien sol·licitat en el seu moment les mesures cautelars per part del fiscal cap, unes mesures que sí que es van prendre «a posteriori» quan el jutjat va tindre coneixement dels fets.

José Luis Cuesta va presentar la seua renúncia este passat dimecres en transcendir que es va saltar el protocol Covid-19 i s'havia vacunat.

La portaveu de Política Social del PPCV, Elena Bastidas, va sol·licitar ahir a la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, tota la informació relacionada amb el cas per a analitzar «si va poder haver-hi negligència per part de la Conselleria» que esta dirigix.

Segons Bastidas, els fets es van produir «sense que la Conselleria procedirà al trasllat del presumpte agressor, que, pel que pareix, va intentar abusar dos voltes més de la víctima i podria haver protagonitzat altres incidents amb altres internes del mateix centre».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Agarren a un home en Llíria per robar més de 2.000 parells de sabates en Castelló" "Un caçador troba el cadàver de la xica desapareguda en Albal"