La Guàrdia Civil i la Policia Local intensifiquen la vigilància contra robatoris

Un pla d'acció coordinada entre les diferents Forces i Cossos de Seguretat ha permés la detenció de tres presumptes autors de robatoris comesos en diferents llocs del territori nacional

La Guàrdia Civil d'Alacant i les Policies Locals de Benissa i Teulada, han intensificat les vigilàncies dirigides a la prevenció dels delictes relacionats contra el patrimoni. El resultat d'esta actuació coordinada ha estat la detenció de tres persones per la comissió de diversos delictes contra el patrimoni, un d'ells comesa a Teulada.

Amb l'objectiu de fer front a possibles delictes contra el patrimoni, com ara robatoris amb força en les coses en interior d'habitatges, especialment a les urbanitzacions residencials de les localitats de Benissa i Teulada, la Companyia de la Guàrdia Civil de Calp, va establir a principis del passat mes d'octubre diversos dispositius de vigilància, coordinats amb la Policia Locals de Benissa i Teulada. L'estreta col·laboració per a l'execució dels diferents operatius entre els agents de sengles Forces i Cossos de Seguretat ha permés potenciar millors resultats.

Fruit de la posada en marxa d'este pla preventiu, es va apreciar un descens de la comissió de delictes contra el patrimoni registrats en la zona. La informació recaptada a més, ha permés l'obertura de nombroses línies de recerca per a la prevenció de nous fets, així com per a fer possible l'esclariment de robatoris que ja havien estat comesos.

El resultat d'esta actuació coordinada, ha estat la detenció de tres homes:

Un de nacionalitat alemanya de 68 anys, al qual li constaven dos reclamacions judicials de Benidorm i Dénia, per diferents delictes de robatori amb força. Posseïa nombrosos antecedents per delictes d'este tipus. El Jutjat ha decretat el seu ingrés a la presó.

Un altre de nacionalitat marroquina de 22 anys, al qual li constava una reclamació d'un Jutjat de Madrid, també per delictes de robatori amb força.

El tercer, un home de nacionalitat romanesa, de 36 anys, va ser detingut pels agents com a presumpte autor d'un delicte de furt comés en un habitatge de Teulada el 4 d'octubre, en el qual va accedir al domicili mitjançant engany dels habitants amb el pretext de recollir materials usats inservibles, aprofitant l'ocasió per a robar-los al descuit. Posseeix antecedents per fets de diversa naturalesa.

Els tres han estat posats a la disposició del jutjat d'Instrucció de Dénia. Els dos últims han quedat en llibertat amb càrrecs.

D'altra banda, durant els controls realitzats pels agents, s'ha investigat a set persones per delictes contra la seguretat viària, per conduir sense tenir permís, i per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, excedint el nivell d'alcohol permés, a més d'altres 22 infraccions de diferent tipus.

Per a evitar robatoris en el nostre habitatge, la Guàrdia Civil recorda a la ciutadania que en sortir del domicili s'ha de comprovar sempre que les portes i finestres estan ben tancades. És important tancar sempre amb clau, per a evitar l'entrada pel procediment de la "relliscada". A més, desconfiarem dels desconeguts que demanen accedir a la nostra casa amb qualsevol excusa.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Policia Nacional deté a un home pels delictes d'abús sexual a menor d'edat" "El jurat declara culpable a Bernardo Montoya"