València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Un home és sorprés caçant aus amb el mètode il·legal de 'l'enfilat' a Nules

És un mètode suspés per la Conselleria de Medi Ambient
Exemplars morts que va trobar la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

 

Una persona ha sigut denunciada per la Guàrdia Civil per estar caçant pardals en Nules mitjançant el mètode il·legal denominat enfilat, una modalitat que està suspesa per la resolució de la Conselleria de Medi Ambient. Segons han informat fonts de la comandància provincial, agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) van sorprendre a una persona duent a terme aquesta pràctica il·lícita en aquesta localitat de la Plana Baixa. Com s'ha informat en un comunicat oficial, aquest mètode de caça irregular consistix en la captura d'aus fríngíl·lids vives i amb xarxes. Són una família d'aus cantores amb pic cònic, que en aquest cas l'implicat ha caçat amb una modalitat de caça suspesa en esta temporada per la resolució de la Generalitat Valenciana.

L'home investigat no tenia cap tipus d'autorització per a la pràctica d'esta caça, gastava un total d'onze reclams vius, així com arts i mitjans prohibits, com per exemple reproductors de so per a cridar a les aus i un total de 25 passerells comuns, sense vida. La Guàrdia Civil, ha instruït diligències com a resultat de l'actuació que han sigut remeses al jutjat per un suposat delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics. Així mateix s'ha interposat una denúncia a l'investigat per les irregularitats administratives que s'han pogut observar pels efectius en matèria de caça, davant la seu de la Conselleria de Medi Ambient en la província.

El passat any, ja la Guàrdia Civil va investigar un home de nacionalitat belga com a suposat autor d'un altre delicte contra la flora i la fauna per caçar de manera il·legal una cabra hispànica en Sorita. A principis d'este any 2018 també van trobar cabres hispàniques de caça furtiva.