Huit xiques detingudes per furtar a ancianes quan cobraven la pensió en València

S'atribuïx a les detingudes, d'entre 20 i 30 anys, fins a 25 actes delictives d'esta classe comesos des de setembre
Furtaven a gent major | Pixabay

La Policia Nacional ha detingut en València a huit delinqüents pertanyents a tres bandes que es dedicaven a furtar targetes bancàries i les cartilles del banc a ancianes quan estes cobraven la pensió a finals de mes. Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, s'atribuïx a les detingudes, d'entre 20 i 30 anys, fins a 25 actes delictives d'esta classe comesos des de setembre.

Les investigacions es van iniciar en detectar els agents un augment de denúncies formulades per persones majors, a les que els havien furtat les carteres, cartilles o targetes bancàries, amb les que posteriorment van efectuar reintegraments de diners.

Durant les investigacions, els policies van constatar que les autores dels fets eren grups de dones joves que havien canviat el seu mètode i zona d'actuació, ja que anteriorment furtaven les carteres a les seues víctimes dins de comerços.

Actuaven en grups de 3 a 4 persones

En l'actualitat es dedicaven a furtar cartilles, targetes bancàries i carteres en els voltants dels bancs i sempre a persones majors i en horari de matí i a finals de mes, quan les seues víctimes, d'edats entre els 67 i 77 anys, cobraven la pensió. Les detingudes actuaven en grups formats per tres o quatre integrants, i, de manera organitzada, mentres una d'elles selecciona a les víctimes dins del banc, les altres esperen en els voltants per a interceptar-les.

La 'captadora' avisava per telèfon als seus col·legues, informant de quina víctima es tracta i el lloc a on porta els diners o la cartilla. Un volta que obtenien els objectes, una altra persona diferent anava al banc a fer l'extracció de diners, generalment fins a 1.000 euros, que sol ser el topall màxim dels caixers.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tres ferits en dos atropellaments en Alacant" "Mor per coronavirus José Hervás, el president del PSPV de Riba-roja de Túria"