L'important canvi que realitzarà el Govern a partir de 2024

L'executiu confirma que cobrarà d'alguna manera peatges per l'ús de les autovies


El Govern ha anunciat que considera 2024 com la data en la qual es podria començar cobrar d'alguna manera per l'ús de les autovies, com a resposta als dos principis en els quals es basarà a partir d'aqueix moment la utilització de les carreteres: "qui contamina paga" i "el que usa paga".


No especifica com implementarà el sistema de pagament per ús en la xarxa de carreteres de l'Estat. El Govern s'hi ha planejat dur a terme una campanya de "conscienciació i sensibilització" sobre els transportistes i la població quant a la necessitat d'executar esta mesura, segons ho assegura en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència remés a Brussel·les.


El Govern ha assegurat així i tot que buscarà l'acord social i polític per a implementar esta mesura, per al que consultarà amb transportistes professionals, així com amb les comunitats autònomes i altres administracions.


Quant als camions i resta de vehicles pesants autoritzats per al transport de mercaderies per carretera, el text aclareix que s'impulsaran des de l'Administració les condicions normatives necessàries perquè el cost del peatge siga assumit pels carregadors, incentivant així la cerca de la sostenibilitat i eficiència del transport.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor el dia de la seua boda amb 30 anys" "S'incendia un cotxe a la Pista d'Ademús i provoca retencions"