Un incendi arrasa un habitatge a Alacant

Alguns veïns van decidir eixir, motiu pel qual van resultar ferits per inhalació


La Regidoria de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant informa que ahir a la nit es va produir un incendi en un habitatge situat en un baix d'un edifici al carrer Poeta Sansano, que va ser controlat i sufocat amb celeritat pels bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS).

En aquesta emergència van resultar ferides per inhalació de fum dotze persones, que van ser ateses pels serveis sanitaris, sent necessari el trasllat d'una dona i un menor a l'hospital, i quedant tres habitacions de l'habitatge afectat arrasades per les flames.

L'SPEIS va rebre l'avís al voltant de les 20,25 hores alertant d'un incendi en un baix d'un edifici de tres plantes, immediatament es va muntar un operatiu amb tres dotacions de bombers i cinc patrulles de Policia Local, que van tallar els accessos i van ajudar a traure als veïns que estaven eixint de l'edifici.

Segons fonts de Bombers, van ser els propis inquilins els que van descobrir el foc quan van entrar a l'habitatge, localitzat en una de les habitacions, i en accedir van donar avís del sinistre. Els bombers van trobar l'incendi molt avançat a la seua arribada, i les flames eixint per la part exterior del baix, que inundava de fum tot l'accés a les escales dels habitatges. Alguns veïns van decidir eixir, motiu pel qual van resultar ferits per inhalació.

Un total de deu bombers, es van dividir en dos equips per a atacar les flames que es propagaven molt ràpidament per tot l'immoble, un va intervindre per l'exterior per a controlar que no s'estenguera a les plantes superiors per la façana, i un altre grup d'efectius van accedir a l'interior de l'habitatge incendiat per a aconseguir extingir-lo. Els bombers van trobar tres estades molt afectades, amb el foc molt avançat.

Els bombers van aconseguir extingir l'incendi amb celeritat, però a causa del virulent foc l'habitatge ha quedat molt afectada per les flames, i amb posterioritat s'han fet les tasques de ventilació. En total va ser atés pels serveis sanitaris dotze persones, el matrimoni i els tres fills menors, inquilins de l'habitatge incendiat, sent necessari el trasllat a un hospital de la dona i un menor. Així com set veïns de l'edifici atesos in situ.

Així mateix va ser necessari també utilitzar els grups de pressió positiva per a ventilar les escales perquè el fum havia afectat els accessos.


L'incendi s'ha originat per causes que es desconeixen, les tasques d'extinció es van allargar més d'una hora, i l'habitatge ha quedat arrasada per les flames, els inquilins es van desplaçar a casa d'uns familiars, ja que va quedar clausurada.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Busquen a una xiqueta de 15 anys desapareguda a Massamagrell" "Un Policia Nacional evita que una dona es lleve la vida a Alzira"