Set anys d'inhabilitació per arreglar unes oposicions per a la germana de l'alcalde

L'Audiència Provincial condemna a 7 anys d'inhabilitació per a un exsecretari de l'Ajuntament d'Aielo de Malferit per arreglar unes oposicionsLa Secció Segona de l'Audiència Provincial de València ha condemnat set anys d'inhabilitació per a ocupació o càrrec públic a un exsecretari de l'Ajuntament d'Aielo de Malferit, com a cooperador necessari d'un delicte de prevaricació administrativa, per arreglar un concurs d'oposicions per atorgar una plaça d'administrativa a la germana del llavors alcalde.

La Sala ha absolt en canvi la que va ser regidor de Personal en el moment dels fets, per a la qual la Fiscalia sol·licitava una pena de deu anys d'inhabilitació com a autora d'un delicte de prevaricació, perquè considera que no ha quedat provat que signés les resolucions d'adjudicació de les places amb coneixement que estes estaven fora de la llei.

Els fets van començar el 2010, quan un Jutjat Contenciós Administratiu de València va anul·lar un procediment de selecció per a dos places d'administratiu municipal perquè una de les aspirants era germana de l'alcalde, entre altres raons. La sentència resolia que el primer regidor s'havia d'abstenir durant el procés de selecció.

Com a conseqüència de l'anul·lació, l'Ajuntament d'Aielo va delegar un nou procediment per a la provisió d'estes places a la regidora de Personal, qui va subscriure i aprovar el 2012 les resolucions que va redactar i de les quals va informar el condemnat, en aquell moment secretari municipal acumulat.

Segons l'Audiència Provincial, durant esta nova tramitació del procediment es van produir il·legalitats amb les diferents resolucions, que no es van publicar al BOE, ni es van complir els terminis legals, ni es van efectuar les proves de selecció, “simulant un procediment administratiu que en cap moment va tenir lloc”.

La Sala manté que el penat sabia que les resolucions "eren radicalment i absolutament contràries a dret al prescindir-se del procediment legal" amb l'"únic propòsit" d'aconseguir el nomenament de la germana de l'alcalde com a funcionària de carrera. El Tribunal afegeix que la regidora delegada no coneixia l'abast de les resolucions ni de la seua il·legalitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un menor de 15 anys ferit per apunyalament a València" "Mor un motorista després de xocar amb un cotxe a Xixona"