Un intern de la presó de Villena ataca amb lleixiu a un funcionari

Els funcionaris del centre denuncien la nefasta gestió que s'està produint en el departament d'aïllament de la presó
El funcionari va ser traslladat a un hospital | Pixabay

L'associació professional de treballadors penitenciaris 'Tu Abandono Me Puede Matar' -TAMPM- ha informat que este divendres 19 de febrer al matí, en el departament d'aïllament de la presó de Villena, en la comarca de l'Alt Vinalopó (Alacant), un intern en primer grau, molt conflictiu i perillós, va atacar a un treballador de manera salvatge, llançant-li a la cara gran quantitat de lleixiu.

Tal com ha publicat el diari 'Información', segon pareix, l'intern va cridar a un treballador i este en acostar-se i a través dels barrots li va abocar el contingut del producte químic provocant-li irritació en els ulls.

A demés, també li va entrar lleixiu en la boca, a pesar de portar posada la mascareta, i li va afectar a la zona de la faringe. Immediatament, el treballador va ser traslladat d'urgències a l'hospital.

No tenen permés l'ús de productes químics

L'associació de treballadors penitenciaris ha explicat que els interns en primer grau no tenen permés l'ús de productes químics, però se'ls fa lliurament tots els dies d'una xicoteta quantitat per a netejar la seua cel·la. Per este motiu, sospiten que l'home l'anava guardant per a quan tinguera l'oportunitat d'atemptar contra un funcionari.

Des de l'organització afirmen que l'intern ha protagonitzat diferents altercats en les últimes setmanes, l'última el dimarts 16 de febrer al costat d'altres interns que es van amotinar dins de les seues cel·les armats amb estaques esmolades de fusta extretes dels pals de pal de fregar que se'ls presta per a netejar la cel·la, amb l'única intenció d'exigir medicació psiquiàtrica amb la intenció de drogar-se.

En el comunicat, l'organització assenyala que eixe mateix matí l'intern, havia d'assistir a un judici que s'anava a celebrar mitjançant videoconferència i es va negar a eixir, negant-se també al fet que registraren la seua cel·la.

La denúncia dels funcionaris

Finalment, els funcionaris van practicar este registre rutinari i van trobar un poal amb fruita fermentada amb el qual els interns, mitjançant un procés de destil·lació, es fabriquen alcohol que solen mesclar amb medicació psiquiàtrica per a drogar-se.

Davant esta nova agressió, els funcionaris del centre penitenciari denuncien la nefasta gestió que s'està produint en el departament d'aïllament de la presó.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Brutal incendi d'un cotxe en la Marina de València" "Agarren a un home atrinxerat en la seua casa en Villena"