Un llençol i una botella d'oxigen en el lloc on buscaven a les xiquetes de Tenerife

La investigació se centra ara a tractar de determinar si la botella pertany a Tomás Gimeno, que era aficionat a la pesca submarina

El robot marí ha trobat este dilluns una botella d'oxigen i un llençol en la zona on es busca a les xiquetes desaparegudes a Tenerife, segons han informat Europa Press fonts de la investigació, que precisen que tots dos objectes seran sotmesos ara a anàlisis per a tractar de confirmar si poden aportar pistes sobre el parador de les menors.

La investigació que lidera la Guàrdia Civil se centra ara a tractar de determinar si la botella d'oxigen pertany a Tomás Gimeno, que era aficionat a la pesca submarina.

La troballa, avançat per 'Nius', es va produir ahir dins del dispositiu de cerca de les xiquetes que van desaparéixer al costat del seu pare el passat 27 d'abril. Entre els objectes s'ha trobat també un llençol, segons confirmen les citades fonts.

Els treballs policials se centren a rastrejar les dades de registre de la botella de busseig, ja que és habitual que quede constància de la seua adquisició i revisions periòdiques. D'esta manera, es podria confirmar o descartar que pertanyia al pare de les xiquetes Anna i Olivia, d'un i sis anys.

Al dispositiu s'ha sumat el vaixell oceanogràfic de l'Institut Espanyol d'Oceanografia 'Ángeles Alvariño', equipat amb un sonar d'escombratge lateral i un robot submarí, encarregat de rastrejar el fons marí a la recerca de pistes.

El vaixell oceanogràfic està realitzant la inspecció marina en la zona on la llanxa de Tomás Gimeno va ser trobada a la deriva, a una milla nàutica del Puertito de Güímar. La seua missió és radiografiar el fons marí amb el sonar per a tractar d'identificar algun objecte estrany i, si és possible, pujar-lo a la superfície amb el robot submarí.

En la investigació participen també efectius de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO), sumant cada dia a més de setanta persones de mitjans aeris i marítims, a més de terrestres.

Sobre la investigació pesa el secret de sumari i ha inclòs diversos registres en la finca de Tomás Gimeno, situada en Igueste de Candelaria, les últimes ocasions comptant amb el suport d'una unitat canina desplaçada des de Madrid.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una ex de 'Sálvame: 'Antonio David Flores em va voler tirar a la mar'" "Detingut l'autor del robatori i danys en 11 vehicles de pescadors de Vinaròs"