Més de dos anys de presó per cremar diferents urbanitzacions en Dénia

L'home vivia en una tenda de campanya
El foc va arribar a diferents urbanitzacions | Pixabay

La Secció Dècima de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a dos anys i mig de presó per un delicte d'incendi per imprudència greu amb perill per a la vida, per al que contempla l'atenuant de confessió, a un home que va originar un incendi que va afectar a diferents urbanitzacions i cotxes de Dénia, la Marina Alta (Alacant).

A demés, el condemnat haurà d'indemnitzar amb diferents quantitats de diners, fins a 19.000 euros, als afectats. Els fets van passar la vesprada del 5 de juliol de 2014 en un terreny rural situat entre uns camins de Dénia, a on el condemnat portava mesos vivint en una tenda de campanya que havia plantat després de netejar la mala herba d'una part del terreny.

Segons relata la sentència, l'home va encendre una foguera per a calfar menjar amb «menyspreu a les normes de cura i prudència», ja que no va tindre en compte la proximitat amb les urbanitzacions habitades, a uns 500 metres, ni les condicions climatològiques que eren de 28,7 graus de temperatura, amb ratxes de vent de 36 quilòmetres per hora i una humitat relativa del 33%.

Va cremar la moto de la Policia Local

El vent va propagar ràpidament el foc, que va arribar a urbanitzacions pròximes, a on va ser necessari evacuar a residents i tallar carrers. L'incendi va calcinar el cotxe d'un particular i una moto de la Policia Local de Dénia que els agents havien deixat en un carrer per a tallar la circulació fins a zones afectades pel foc.

A demés, les flames van causar danys en elements comuns i en cases de dos urbanitzacions i els jardins d'una casa. La resolució recull que, des d'un primer moment, el condemnat va reconéixer a la Policia Local que havia sigut el causant de l'incendi.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"A punt d'ofegar-se una xica en la platja de Sant Joan d'Alacant" "Rescaten ferit a un xic en el Montgó"