Huit mesos de presó per usar galls per a baralles clandestines en Paterna

El jutjat els imposa també una mesura de tractament que els obliga a assistir a un curs de reeducació en institucions penitenciàries

Un gall en una finca rústica de Reus
Imatge d'arxiu | València Diari

El Jutjat Penal número 1 de València ha condemnat a huit mesos de presó a dos veïns de Paterna, en la comarca de l'Horta (València) per un delicte continuat de maltractament animal per descrestar, desplomar i causar un altra classe de danys i d'alteracions a galls que posteriorment eren usats en baralles.

Segons informa 'Levante-EMV', el jutjat els imposa també una mesura de tractament que els obliga a assistir als dos responsables a un curs de reeducació en institucions penitenciàries en matèria de protecció animal i els inhabilita durant un termini de dos anys i set mesos per a dur a terme qualsevol classe de professió o comerç que tinga relació amb els animals i per a la tinença d'estos com a pena.

Els fets es remunten al mes de març de 2019, quan després de rebre un avís per unes baralles de galls que s'estaven produint en este municipi, els agents de la policia van localitzar tres d'estes aus en deplorables condicions psicofísiques, amb atròfia de massa muscular i múltiples lesions com a conseqüència d'haver sigut usades en esta classe de baralles clandestines que es celebren de forma il·legal en diferents localitzacions del territori.

Sense tractaments veterinaris

I és que, els ara condemnats havien amputat la cresta dels ocells i la barbeta, elements importants en el seu desenvolupament, els havien afaitat les plomes de l'abdomen, el coll i les extremitats, i esmolat els espolons. Totes estes pràctiques per a preparar-los per a les baralles.

Un d'estos galls presentava una fractura incompleta de maxil·lar i lesions en la zona facial i en la base del pic i els altres dos havien perdut el globus ocular esquerre i presentaven dermatitis i una equimosi greu l'altre. A pesar de l'estat lamentable dels animals, els responsables dels fets no els havien facilitat cap tractament veterinari.

Com a conseqüència del succeït, la Fiscalia de Medi Ambient sol·licitava inicialment un any de presó, però després de l'acord de conformitat conseguit este dijous, els acusats han acceptat huit mesos i la mesura de tractament.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari