Mor el duc d'Edimburg, marit d'Isabel II, als 99 anys

A punt de complir els 100 anys el juny vinent, Felipe, deixa vídua a la sobirana del Regne Unit

El duc d'Edimburg ha mort este divendres als 99 anys. El duc d'Edimburg es trobava al castell de Windsor després d'haver estat ingressat a l'hospital fa a penes un mes. Fa escassos minuts Buckingham Palace comunicava la notícia via comunicat oficial: "És amb profund pesar que Sa Majestat la Reina ha anunciat la mort del seu estimat espòs, Sa altesa Reial el Príncep Felip, Duc d'Edimburg. Sa altesa Reial va morir pacíficament este matí al Castell de Windsor".

A punt de complir els 100 anys el juny vinent, Felipe, qui va nàixer com a príncep de Grècia i després va adoptar el cognom Mountbatten, deixa vídua a la sobirana del Regne Unit després de més de 73 anys de matrimoni, quatre fills en comú, huit nets i onze besnets, dos d'ells en camí.Va ser el 17 de febrer quan el duc d'Edimburg va ingressar a l'hospital Edward VII, però l'1 de març el marit de la reina Isabel l'abandonava després d'haver estat allí durant quasi dos setmanes per a ser admés en l'St. Bartholomew´s Hospital. Allí no sols va seguir amb la medicació que se li administrava per a tractar la infecció de la qual Buckingham informava el principi, sinó que a més se li van fer diferents proves per a detectar una afecció cardíaca preexistent.

Este és el motiu pel qual va ser traslladat de centre, ja que l'St. Barth Hospital és un dels principals del país especialitzats en cardiologia. Cal recordar que ja en 2011 va ser tractat per a solucionar-li el bloqueig d'una artèria coronària, la qual cosa podria fer que l'equip mèdic estiga especialment preocupat pel seu cor.

❗Notícia en ampliació. La redacció de València Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@valenciadiari.com, per Facebook a ValenciaDiari, per Twitter a @ValenciaDiari o per WhatsApp o Telegram al info@valenciadiari.com.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una dona salva la vida del seu marit a València" "Increïble: Com pot haver-hi això en una borsa de creïlles fregides?"