El Palau de la Música dedicarà el seu primer concert de tardor a la gran Montserrat Caballé

La soprano, una de les grans veus de l'òpera i la lírica, va morir ahir als 85 anys
Montserrat Caballé | Arxiu

 

Després de la mort ahir d'una de les grans veus de l'òpera i la lírica espanyola, la presidenta del Palau de la Música de València, Glòria Tello, el director del coliseu, Vicent Ros; el director titular de l'Orquestra de València (OV); Ramón Tebar, i els professors de la formació han lamentat la pèrdua de l'artista Montserrat Caballé. Segons han dit «una de les grans dives de la lírica internacional», la qual va cantar en huit ocasions en el Palau de la Música de València, tres d'elles amb l'Orquestra de València.

Després de la seua mort, el Palau dedicarà a la soprano el primer concert de l'abonament de tardor el pròxim divendres, 19 d'octubre, en el qual l'Orquestra de València dirigida per Tebar interpretarà la Simfonia número 2 'Ressurrecció' de Gustav Mahler. L'elenc vocal estarà format per la soprano Arantza Ezenarro, la mezzosoprano Ana Ibarra, l'Orfeó Pamplonés i l'Orfeó Universitari de València, segons detalla el coliseu en un comunicat.

L'artista Montserrat Caballé va debutar en el Palau de la Música el 13 de febrer de 1088, en un recital en el qual va estar acompanyada pel pianista Miguel Zanetti. Dos anys després va tornar a la Sala Iturbi, també en un concert amb el mateix pianista. Per altra banda, en 1991, 1003 i 2008 va cantar amb 'Orquestra de València i baix la direcció en els tres concerts de José María Cervera Collado. En 1998, en un recital solidari i també en el 2000 va actuar amb la seua filla Montserrat Matí i el pianista Manuel Burgueras amb repertoris belcantistes.

La seua última actuació en el Palau de València va ser el 6 de juny de 2012, amb motiu dels seus 50 anys en el món de l'Òpera. Caballé va rebre en aquell moment la Medalla Commemorativa del XXV Aniersar de l'auditori, i va oferir un programa extraordinari també amb Monsterrat Martí i el Pianista Manuel Burgueras.

La soprano va faltar ahir en la matinada d'ahir dissabte, als 85 anys, en l'hospital Sant Pau de Barcelona, on es trobava ingressada des de mitjans de setembre per un problema de vesícula, segons han informat fonts hospitalàries. El funeral se celebrarà demà dilluns en el tanatori de Les Corts, mentre que el vetlatori serà hui diumenge a partir de les dos del migdia en aquest mateix recinte funerari.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Es crema una planta de cogeneració elèctrica en una urbanització de Castelló" "Un home de 72 anys es perd durant 20 hores al buscar bolets a Castelló"