Pep Guardiola apareix en l'atestat de la Guàrdia Civil acusat d'un delicte de rebel·lió

L'entrenador català ha participat en diferents actes del procés independentista
Pep Guardiola en un acte independentista celebrat a Barcelona. | JORDI BORRÀS
 

L'entrenador de futbol Pep Guardiola ha participat durant estos últims mesos en diferents actes compromesos amb el procés d'independència de Catalunya i tal com hem pogut comprovar en diferents ocasions s'ha posicionat de forma clara al seu favor. Per açò mateix, el exentrenador del FC Barcelona també apareix en l'atestat de la Guàrdia Civil acusat per un delicte de rebel·lió.

  

  

  

Pep Guardiola va participar el passat 11 de juny de 2017 en un dels actes on es va llegir el manifest separatista. La mobilització convocada per la AMI, ANC i Òmnium Cultural «va suposar una mobilització per a defensar la via unilateral», relata la Guàrdia Civil en el seu informe. A més, destaca la policia que «el manifest va ser llegit per Josep Guardiola i pretenia mobilitzar a tots els partidaris de la independència».

Les declaracions durant l'acte dels presidents de la AMI, Neus Lloveras; ANC, Jordi Sánchez; i Ómnium Cultural, Jordi Cuixart, «mostraven el convenciment que ja no es podia esperar més ni donar més tornades perquè la ciutadania no ho entendria, i afigen que l'11 de setembre esperaven saber la data i la pregunta, com així va ser», conclou l'atestat de la Guàrdia Civil.

Imatge de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. | Europa Press

 

En l'atestat també apareixen altres noms coneguts 

Segons afirma l'atestat de forma concreta, Neus Lloveras va manifestar que «la via de diàleg amb l'Estat estava esgotada i que ningú es podria imaginar als ajuntaments posicionant-se en contra de la participació democràtica de la ciutadania».

Per la seua banda, Jordi Cuixart va assegurar que «les entitats independentistes es constituïen en garanties que el referèndum fóra vinculant perquè tindria conseqüències l'endemà de la seua celebració fóra com fóra el resultat encara que esperaven que majoritàriament seria favorable al si a la independència». D'esta forma acusa la Guàrdia Civil en l'atestat tant a Pep Guardiola com als diferents dirigents de les associacions independentistes.Finalment, l'atestat afirma que Jordi Sánchez «advertia al govern que l'única forma d'impedir-ho era usant actes impropis i assumia que el referèndum podia tenir conseqüències penals i repressives que de fet ja les estava tenint però que les entitats eren conscients de la voluntat de la gent de seguir avant i no fer marxa enrere».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA: Agafen a un president de taula fent trampes amb les paperetes a Catalunya" "URGENT: La foto que aclareix qui és la nova parella de Malú"