Pillen 2 persones que estafaven internacionalment a través d'internet des de Gandia

S'ha desarticulat una estructura estable en Espanya d'una organització criminal internacional

Imatge d'una persona teclejant un ordinador portàtil
Pillen 2 persones que estafaven internacionalment a través d'internet des de Gandia | Cedida

En el marc de l'explotació de l''Operació MIKUS', duta a terme per l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Gandia, en la Safor (València), es va detindre en Barcelona a dos persones com a presumptes autores dels delictes d'estafa informàtica, falsedat documental, danys informàtics, contra la intimitat i revelació de secrets, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals. 

Fruit d'una laboriosa investigació, s'ha conseguit desarticular una estructura estable en Espanya d'una organització criminal internacional dedicada a la intrusió en terminals telefònics mòbils, a través de l'ús de l'accés remot que conseguien infectar els mòbils de les seues víctimes.

Ho feien a través d'informació obtinguda en xarxes socials, activant de manera remota els serveis de banca en línia, segrestant les sessions i després de l'obtenció de les contrasenyes bancàries, efectuar importants desplaçaments patrimonials de les mates a través transferències, prestem, etc. que eren ingressades en comptes d'entitats de diners electrònics de diferents països.

Després, de manera immediata, es transformaven en criptomonedes, ja que suporten pocs controls per a la realització d'eixa classe de transaccions i tenen un gran poder d'anonimat, sense tot just arbitratge d'institucions financeres, etc. Les diligències han sigut entregades al jutjat de número 2 de Barcelona. 

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari