INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

La Policía Nacional advertix de la falsa alerta en WhatsApp del «xiquet perdut»

Es tracta d'un missatge que alerta sobre un nou mètode de robatori
El missatge fals que circula a través de Whatsapp | Xarxes socials

 

La Policia Nacional té per costum informar, a través del seu perfil de Twitter, de falses alertes i estafes en les xarxes socials. Per tal que els ciutadans estiguen ben informats, el cos policial ha advertit ara sobre una falsa alerta que fa temps que circula per les xarxes, especialment, per l'aplicació de missatgeria WhatsApp, però que molta gent seguix creguent.

 

Es tracta d'un avís sobre un nou mètode de robatori: un xiquet perdut s'acosta a la víctima amb una direcció, mentres que els lladres aprofiten per a robar els diners a qui s'apròxima al menut. Com senyala el cos policial, eixa informació no té cap tipo de credibilitat.

 

Sempre hem de consultar fonts oficials

En eixe sentit, la Policia Nacional assegura que no hem de donar credibilitat a eixes cadenes de missatges i afig: «Dis-li a qui t'ho haja enviat que només confie en informació rebuda a través de fonts oficials».

 

Per desgràcia, estos avisos son molt habituals per part dels cossos policials, però la ciutadania seguix donant credibilitat a les falses alertes i missatges fraudulents que li arriben al telèfon. Amb el hashtag #nopiques, els organismes busquen conscienciar a la població i fer que estos  missatges deixen de tindre continuïtat.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!